Connery

TomTom Spark 3 Cardio [Test]

Opnå fitness-point og udfordr din træningsalder!

Her op til den søde juletid er der måske ikke så mange, der tænker i høj grad på fitness og andre sundhedsrelaterede projekter - men derimod den søde juleand og rigelige mængder brun sovs. Men når januar rammer skemaet ser man hurtigt nogle fortvivlede nyankomne i diverse træningscentere rundt omkring i verden, som lige skal have en panikløsning efter december-madness. De springer oftest hurtigt fra efter 2-3 måneder, men hvis man for alvor vil engagere sig i sin træning, så er det nye sportsur fra TomTom en god makker til projektet.

Vi har fået det nye Spark 3 Cardio-ur til test, og det betød selvfølgelig, at jeg måtte i træningstøjet og ud i kulden for at teste tingene. Med uret på armen og app’en Fitness Age installeret på telefonen er man sådan set good to go!

ANNONCE
TomTom Spark 3 Cardio [Test]

Personificér din træning

TomTom Fitness Age giver brugerne en vurdering af deres alder i forhold til deres personlige fitness-niveau. Det er baseret på deres VO2 max og sammenligner fitness-niveauet med brugerens alder og køn. Det er en ret interessant detalje, da man på den måde opnår langt mere præcise data i forhold til både at lære sin egen kropsfysik at kende, men også i forhold til, hvordan man ønsker at udvikle sig - og i hvilken retning. Med mindre man blot ønsker de helt basale tal under sin løbetur, så kan man også via TomToms Personalised Workouts få nogle skræddersyede træningsprogrammer, løberuter og kombinationsteknikker, som passer til netop din fysik.

Uret er ganske simpelt og herligt overskueligt, hvor med enkelte klik kan udnytte et væld af funktioner på overkommelig vis. Den er især brugbar i forhold til både løb og cykelløb, og så er det ret interessant, når den er kalibreret til at kunne mixe lidt rundt i de forskellige cardio-typer.

ANNONCE

En gulerod efter hver trænlng

En af de bedste detaljer ved uret, som påvirker din mentale tilgang til hele træningskonceptet, er bestemt belønningssystemet. Uret giver dig notifikationer om, hvis du har løbet den længste rute, den hurtigste rute eller blot har oplevet en udvikling i det program, du har fulgt. Desuden giver den notifikationer undervejs, som kan være brugbare i forhold til at udnytte sin maksimale potentiale eller få en hurtigt overblik over ruten uden at skulle stoppe op og tjekke op på det manuelt.

Du kan sammenligne det lidt med et spil - eller tamagotchi, hvis du er den gamle skole. Uret giver dig nogle Fitness Points alt efter hvor mange gange du træner, hvordan du træner og hvordan du udvikler dig i forhold til de personlige tal, du har oplyst. På den måde bliver Fitness Points en måde at få en virtuel skulderklap, når du har opnået nye mål i din træning. Det er en ret simpel, men fantastisk funktion, da alles motivation ikke tager skade af at få lidt uventet ros fra tid til anden.

På den negative side kan man sige, at den af og til lidt tendens til at skulle være ret hurtigt tilbage til sin ‘station’ så at sige - man skal sætte den til computeren ret ofte for at få GPS til at kalibrere løbende. Det er lidt irriterende i længden, da man kan risikere, at den ikke kan måle dine data, når du så endelig er ude at løbe. Derfor kræver det et lille unødvendigt planlægningsmønster i forhold til at sørge for, at uret hele tiden er i stand til at give dig feedback.

ANNONCE
TomTom Spark 3 Cardio [Test]

Samlet vurdering

Overordnet set er Spark 3 Cardio et ganske interessant ur til din træning, som sørger for muligheden for at opnå maksimalt udbytte af dine løb og cykelløb med løbende vejledning. Konceptet er skabt for at give dig det ekstra skub, hvis du ønsker at udvikle din træning og undgå at køre surt i rutinerne ved at få en mere personificeret tilgang til træningen. Overordnet set giver den dig de nødvendige remedier til at opbygge en solid fitness-alder - en perfekt solidarisk kammerat, der hjælper dig igennem fedt-hallucinationerne til jul!

ANNONCE
Spark 3 Cardio

Udvikler: TomTom

Pris: 1499,00 kr.

Hjemmeside

Del

Seneste nyt