Connery

Tom Clancy's Splinter Cell

Imponerende og actionfyldt spil.

5 ud af 6 stjerner
Jeg fik for nyligt fat i actionspillet "Splinter Cell" til min PC. Spillet går kort fortalt ud på, at et land et eller andet sted i mellemøsten, har fået den geniale idé, at angribe USA.
Tom Clancy's Splinter Cell
Som agent Sam Fisher, bliver man kaldt tilbage i tjeneste hos NSA for at stoppe krigen. Ene mand skal man så snige sig gennem en dynge missioner med forskellige mål. Nogle missioner er det forbudt at slå nogen ihjel, hverken civile eller militært personale, så her må man snige sig rundt i ly af mørket, eventuelt gribe folk bagfra, slå dem ned og slæbe dem hen bag nærmeste busk. Til hjælp har man selvfølgelig et utal af højteknologiske dimser. Der er briller med varme- og natsyn, der er fiberoptisk kamera til at glide under døre, der er kameraer der skydes af fra ens våben, sætter sig fast hvor det lander, og derefter kan udløse en bedøvende gas. Kort sagt, man er temmelig godt hjulpet, hvilket vel også er meget nødvendigt, taget i betragtning, at man ene mand er oppe imod et helt land.

Imellem hver mission, får man gennem nyhedsudsendelser i et Tv-program (som ligner CNN mistænksomt meget), en opdatering om verdenssituationen. Det giver spillet et meget realistisk præg, især på grund af de logiske udfald af ens handlinger.

Grafikken er forrygende. Det er første spil jeg har set med så realistisk belysning (det er så også tæt på at være det første spil på pc, jeg har spillet i et års tid). Spillet er som sådan også utroligt fedt. Det er virkeligt flot bygget op, og bevægelser, lyde, grafik og omgivelser er voldsomt realistiske, og missionerne i sig selv er også rigtigt sjove. Men, desværre er der små irriterende fejl, der splitter fornøjelsen lidt af. For eksempel er det ikke muligt at samle uskadeliggjorte fjenders våben op til eget brug. Desuden har spilprogrammørerne fået den gode idé, at hvis man bevæger sig, sigter man dårligere. Den idé er som sådan meget god, men når man har trukket sit våben, kan man af underlige grunde alligevel ikke flytte sig med mere end omtrent en hastighed på 1 km/t. Ikke så fedt når der står 4 fjendtlige agenter
ANNONCE
Tom Clancy's Splinter Cell
og pløkker løs på dig med fuldautomatiske M-16 rifler. Desuden skyder man også skævt selv om man står stille. Alt alt for skævt, når man nu skal forestille at være toptrænet agent. Det er for det meste virkeligt irriterende, for det gør det utroligt svært at kæmpe mod andre, medmindre man sniger sig op og skyder dem i nakken, og det bliver kun mere irriterende af, at fjenden uden natsyn, kan pløkke én ti gange i hovedet fra 50-meters afstand i bæl ragende mørke, så snart de hører én fyre skud af. Det spolerer den ellers meget vellykkede realisme i spillet lidt, og det er en skam.

Udover disse par ugennemtænkte fejl, er der slet intet at pive over ved Splinter Cell. Det er et meget imponerende actionspil. Meget flot, meget underholdende og meget drengerøvet. Bestemt en god del timers fornøjelse værd.
ANNONCE
Del

Seneste nyt