Connery

Tøsebands

Her kommer starten på en serie omhandlende bands med kvindelige forsangere.

Når man som jeg har været inde i heavy-metal/death-metal/hardcore miljøet i så mange år, så begynder der efterhånden at tegne sig en hel del tendenser. En af disse tendenser man som fyr umiddelbart kan klage mest over, er den manglende samling af kvindelige medlemmer i bandsne. For ikke at det hele skal handle om testosteron, så kommer der her startem på en serie, der vil bringe info om forskellige internationale bands, der gør sig bemærket ved at have et eller flere kvindemedlemmer.

Nightwish:
ANNONCE
Tøsebands
Nightwish har eksisteret siden 1996 og blev skabt mere eller mindre over et lejrbål i godt vennelag (hvem sagde spejdere ikke kan blive til noget?). Tuomas, Tarja og Emppu fik den fantastiske idé, det kunne være spændende at gøre noget seriøst ud af de instrumentale sange, de sad og spillede herude i det fri. For at høre hvordan det lød med trommer og en el-guitar, besluttede bandet sig for at give Jukka en chance. Efter noget tid kommer vi til April 97', hvor bandet er i studiet for at optage nogle sange. Nightwish har derved mistet deres jomfruelighed og deres første demo, Angels Fall First, der senere blev udgivet i et stærkt begrænset oplag er en realitet. Idag er forsangerinden gået fra bandet under en del dramatik, der i bund og grund handlede om grådighed. Kort sagt blev hun bedt om at forlade bandet af de andre medlemmer.

Musikken:
ANNONCE
Tøsebands
Nightwish breder sig ud i en del forskellige lag af musikkens grader, man kan blandt andet fornemme en anelse opera stemt ud fra sangerinden, men ydermere har de også elementer fra rock, gospel, heavy-metal, pop og andet med. Bandet er helt sikkert inspireret af myter og middelalder, og mange af deres sange handler også om forskellige ting som Romantikken (som tidsperiode), eventyr med djævle og engle. En af de mere kendte er en fortolkning af det gamle stykke Phantom of the Opera. En af de mere markante ting ved Nightwish er at de benytter sig af Synthezier i deres koncert, hvilket kan give en hel speciel oplevelse i forhold til de traditionelle instrumenter.

Anbefaling:
ANNONCE
Tøsebands
Hvis du er inspireret af middelalderen, fantasiens frie baner eller bare har lyst til at krydre din øregang med lidt nyt så kan Nightwish klart anbefales. Bandet er professionelt samspillet og kombinationen af heavy-metal, opera og gospel gør det til en behagelig oplevelse at nyde. Musikken er perfekt stemt til en rolig omgang afslapning på sofaen, hvor kun din høresans er vejen mellem din og Nightwish' verden.
Et par numre, vi anbefaler:

Nightwish - The Beauty and the Beast
Nightwish - Phantom of the Opera
Nightwish - Romanticide




ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce