Connery

Tønder Festival 2019 #3

Den tredje dag i "folkemusikkens" tegn.

Lad os tage lørdagen i en omvendt kronologisk rækkefølge, og starte med slutningen.
Stedet er Telt 2 og på scenen står den svenske musiker, guitarist og sangskriver Daniel Norgren. Står er måske så meget sagt, for han har sat sig til rette, for at straffe tangenterne med sin egen udgave af americana, der velsagtens og med rette kan kaldes swedicana. I hvert fald en genre han behersker til fulde, for han har fra første nummer 100% styr på tilskuerne i teltet. Numrene leveres med nerve og intensitet og går direkte i hjertet på folk, velsagtens i samme tempo som fadøllene glider ned i halsen.

ANNONCE
Tønder Festival 2019 #3

I det smukke spejltelt i Outlaw Village, også kaldet Bolero, gik Susto, der er band- og kunstnernavn for Justin Osborne fra Charleston i South Carolina, på scenen kl. 22.15. Jeg var ikke helt klar over, hvad der ventede mig, men allerede fra starten af, gik bandet til den, med en fandens fart og energi. Rootsrock når det er bedst. Flængende guitarsoloer sammen med bandets leadguitarist og sublimt samspil med trommeslageren og en hjertevarm vokal, fik hurtigt spejlteltet til at summe af energi. En energi der dog desværre hurtigt ebbede ud, for efter et par numre i højt tempo, gik Susto over til den mere rolige del af sit bagkatalog. 
Synd og skam, for på dette tidspunkt, havde drengene fået publikum ganske godt op i gear, og som en gæst ved min side sagde: "Det blev sgu lige en kende for flat". 
Susto spiller kl. 12 på festivallens scene i Jamteltet, så mon ikke der der kommer lidt mere smæk på, igennem hele settet?

Lige før mørkede sænkede sig, var tilskuerne på Open Air scenen, vidne til en finurlig omgang fransk. Ikke dén slags fransk, men en musikalsk version leveret af Plantec, der med sine rødder i den franske region Brettagne, leverede et herligt mix af bretonsk folkemusik og electronica. En finurlig blanding, som inden en gennemlytning måske ikke lader til at kunne fungere, men dog fik selv de halv-gigtplagede op fra stole og bænke, for lige at føle sig unge igen. Bandet består af brødrene Yannick og Odran Plantec, der på hhv. guitar og bombardes (bretonsk blæseinstrument) suppleres af DJ Ibril. 

ANNONCE
Tønder Festival 2019 #3

Findes der en bedre måde at starte dagen på, end en koncert med vores egen Poul Krebs (Thomas Treos hadeperson nr. 1) og norske Henning Kvitnes?
Helt sikkert, men på en festival fungerer det nu engang meget godt. 
Telt 1 var i hvert fald fuldstændig proppet, og små anekdoter om stort og småt fløj gennem teltet, til publikums udelte begejstring. Klassikere kombineret med guld fra nyere udgivelser supplerede hinanden på højt niveau, men største succes, var en nordisk udgave af "Sådan nogen som OS". Først fremført på norsk, til enkelte personers frustration, da ordene ikke helt stemmede overens med "den rigtige version", men sidenhen udviklede det sig til en massiv fællessang, der må have givet genklang på hele pladsen. 

Som Poul Krebs selv sagde: "CD og vinyl bliver det helt store i efteråret 2020. Bare vent"..

ANNONCE
TØNDER FESTIVAL 2019 STATUS SO FAR:

- Jeg klarede ikke 3 dage uden bad.
- Solcreme er undervurderet.
- Gyros holder 100% på en festival.
- Nattesøvn er snart en saga blot.

Del

Seneste nyt

Annonce