Connery

Tønder Festival 2019 #1

Folkefesten i det sydjyske er atter sparket igang.

Torsdag, hen omkring middag, blev scenen til Tønder Festivals store Open Air scene åbnet op for folk og fæ. Traditionen tro er de første par timer, åben for menigmand - også dem uden hverken partout-, eller dagsarmbånd. Lad os bare kalde en hyldest til byen og en bekræftekse af, hvad Tønder Festival er og står for; en gigantisk folkefest, for og af folket.

Hele arrangementet, blev sparket igang af den super karismatiske Anisette fra The Savage Rose. Et mere end legendarisk band på den daske musikscene. Et nærmest interkulturelt rent musikalsk, om end i et noget lavere tempo end før i tiden, men hvem kan fornægte den +70 årige forsanger Annisette Koppel, at det ikke kan foregå i samme tempo, som den gang hun blot var en ung mø, men ingen kan tage stemmens momentvise kraft fra hende. Hun behersker stadigvæk noget, som kun meget får, hvis nogen, stadig magter rent vokalmæssigt. Det var et gennemført show, med alt hvad det indebærer af politiske svinere til fx Trump, kombineret med hippiens ufornægtelige hang til kosmisk kærlighed.

ANNONCE
Tønder Festival 2019 #1

Dagens andet store act på Open Air scenen, var franske Delgres med frontmanden Pascal Danaë, der med deres voldsomme energi og klassiske New-Orleans Blues, fik sat gang i en formiddabel fest. Også her var der slet skjulte politiske undertoner, så som: "Mr. President. There are thing you cannot buy with your money", efterfulgt af et højlydt "FUCK TRUMP" halvejs i settet. Alt sammen til publikums udelte begejstring. Det så sandt som det er vidst, når man siger, at sjælen fra Woodstock lever i bedste velgående i Tønder.

Tønder Festival er heldigvis så meget mere, end den store Open Air scene. Et af de små spillesteder på festivalen, er Klubscenen. EN lille og meget intim scene, hvor kunsneren virkelig kommer i kontakt med publikum. En kontakt, som især irske Irish Mythen, dyrker til fulde. Ganske petit af størrelse, men med en intensitet, både vokalmæssigt og sin sceneoptræden, i den helt store kaliber, formåede også hun, at få blandet et lille snert af Trump med i sit show. Man må sige, at Trump med sit forsøg på at købe Grønland, virkelig har fået sat sit navn på det musikalske landkort - og fred være med det.

ANNONCE
Tønder Festival 2019 #1

Danske Folkeklubben, har altid haft en speciel plads i Tønder Festivals hjerte og den følelse er mere end gengældt. Da de første mørke timer gjorde deres indtog på pladsen, stod Folkeklubben klar som en musisk mastondont i marskens landskab. Den gode Thomas Treo er nok mere end uenig med mig, men drengene formåede virkelig at komme ud over scenekanten og forførte det rekordstore publikum foran scenen. Et antal der vel kun er overgået af "Red Hot Chilli Pipers", da de sidste år fyldte pladsen til bristepunktet med deres vanvids sækkepibe covernumre

Deres popularitet afspejler sig også i danskernes musiksmag, for inden ekstranumrene, kunne Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe fra P4-programmet "Brødrene", overrække bandet en guldplade for 10.000 solgte eksemplarer af deres roste album "Sort Tulipan".

ANNONCE
Tønder Festival 2019 status so far:

- Øllene dejligt er kolde.
- Vagtel solæg holder sgu ikke 100%
- Pladsen har fået en fornem opgradering.
- Mere vand i bruserne på campingområdet, tak!

Del

Seneste nyt

Annonce