Connery

Tønder Festival 2018

Endnu engang er der et stærkt program til den sønderjyske folkfestival.

Tønder Festival 2018

Hvad: En af Nordeuropas største festivaler for folk, blues, country og blues mm.
Hvor: Marksens hovedstad (6270) Tønder.
Hvornår: 23.-26. August
Hva' koster'et?: Partout armbånd: 1490,- Dagsadgang: fra 600,- 
Er der camping?: Ja sgu!

Jason Isbell - Tønder Festival 2017 - Tønder Festival 2018 Jason Isbell - Tønder Festival 2017

Om godt og vel 1½ måned bliver hverdagen i den sydvestjyske by Tønder atter vendt på hovedet. Flere tusinde deltagere til den populære, verdenskendt, men stadig lokale festival, vil unægteligt sætte sit præg på byens daglige gang. 

Onde tunger vil nok påstå, at her genererer byen nok halvdelen af sine skatteindtægter fra de turister, der allerede i ugen op til, indtager marskens hovedstad. Disse tunger har nok ikke hørt om Julebyen Tønder, men lad det nu ligge.

Tønder Festival er på godt og ondt en ægte provinsfestival, dog med et stadigvæk bredere favnende publikum qua musikkens udvikling gennem de sidste fem-seks-syv år.

Fra at være rendyrket træskodans og horder af fulde pensionister, har vi nu et internationalt tilsnit, hvor store navne som Anderson East, Lukas Graham, Kellermensch, Jason Isbell, Tami Neilson er på plakaten - nå ja, i 2016 kiggede Suspekt også lige forbi til et enkelt nummer sammen med Folkeklubben.

Vi lader lige fortiden ligge og skuer mod et par af de største og/eller mest særprægede navne på årets Tønder Festival - hele programmet kan ses HER

ANNONCE

LUKAS GRAHAM

Danske Lukas graham har jo efterhånden international status, men der forhindrer ikke bandet i, lige at kigge forbi igen - denne gang ikke som tilskuere og surpriseact i Jam Teltet, hvilket skete tilbage i 2015. I år er det i rollen som ægte hovednavn - og gud forbyde om de igen skulle aflyse. Tilbage i 2015, indspillede Lukas Graham nummeret "You're Not There" i det legendariske telt Palais de Glaces (spejlteltet).

Torsdag - Open Air - 19.00
Fredag - Open Air (Skolekoncert) - 10.30

ANNONCE
Lukas Graham - You're Not There

SAM KELLY & THE LOST BOYS

I 2017 blev Tønder Festival for første gang vidne til irske Sam Kelly & The Lost Boys - og hvilket møde. En lettere nervøs, men stadig medlevende første koncert, blev dagen efter afløst af en tømmermændsramt omgang realisme. Underholdningsværdien blev absolut ikke mindre, for det var en meget mere loose optræden - især eftersom to fra bandet endnu ikke havde sovet - og resten havde tømmermænd efter en våd nat i både musiker- og medarbejderbaren. 

Torsdag - Visemøllen - 20.30
Fredag - Telt 1 - 12.15

ANNONCE
Sam Kelly & The Lost Boys - When the Reivers Call

DAVID RAMIREZ

Et nyt bekendskab på Tønder scenen. Fra Austin, Texas har David sine rødder dybt plantet i det splittede forhold der er imellem mexikanere og amerikanere. Når man så enda er halv/halv, så kan det til tider være svært at finde fodfæste. Qua sit ophav, formår David med sjæl og følelse, at tage fat i en del af den problematik der præger dagligdagen i det USA, der i dag ledes af Donald Trump.

Lørdag - Bolero - 22.15
Søndag - Telt 2 - 15.15

ANNONCE
David Ramirez: Watching From A Distance (LIVE/STRIPPED)

SØREN HUSS

Den danske snagskriver debuterer også på årets festival. Søren har om nogen gennemlevet et liv, der er få forundt eller ønsket. Fra kæmpe succeer på de højeste tinder med Saybia, til personlig nedtuyr med død, depression og tvivl på og om alt og alle. Senest ude med albummet Midlivsvisen, hvor han virkelig har formået, at slå sit navn fast, som en af de aller største på den danske singer/songwriter scene.

Lørdag - Telt 2 - 16.30

ANNONCE
SØREN HUSS : ET FORBEHOLD ELLER TO : Møn Sessions : May

PARKER MILLSAP

Det bliver et kært gensyn med parker Millsap fra Oklahoma, der så sent som i 2017 havde stor succes på festivallen med sin rootsrock. CV'er siden sidste år blevet opdateret med en "Artist of The Year" uddelt af The International Folks Music Award. 24 årige Parker Millsap er med rette udråbt som et af det helt store talenter på rootsrosckscenen.

Lørdag - Telt 1 - 00.30
Søndag - Open Air - 15.15

ANNONCE
Parker Millsap - Pining
Del

Seneste nyt

Annonce