Connery

Tønder Festival 2018 - Dag 3

Syndfloden fortsatte i samme takt som den gode musik.

Skerryvore - tf.dk - Tønder Festival 2018 - Dag 3 Skerryvore - tf.dk

Dag tre er overstået i en flot blanding af fadøl, der blev fortyndet af den massive regn fra oven og folk i gummirøjsere.

For mange mennesker er kl. 10.45 midt på formiddagen. For de mere festivalsramte individer er det mere end almindeligt tidligt, men ikke desto mindre var det tidspunktet, at William Prince var sat i stævne i Telt 1. Det kan du læse mere om HER. Lang historie kort, så var det en helt igennem fantastisk koncert.

Et par fadøl senere var det kl. 14.00 ligeledes i Telt 1 tid til en Tønder Festival-special; Women's Circle. Fem kvindelige musikere med hver deres historie og egne sange skiftes til at betage publikum. Allerede inden koncerten var startet, var teltet proppet. 

De fem sangskrivere var danske Laura Mo, den amerikanske søsterduo The Secret Sisters, danske Annika Aakjær, canadisk-newzealandske Tami Neilson og irsk-canadiske Iris Mythen - i nævnte rækkefølge.

Det blev til et smukt mix af Laura Mos feministiske fortællinger, vanvittige historier fra bagstive Annika Aakjær og skønsang fra søstrene. Women's Circle er udviklet på Tønder Festival i 2017 og er forhåbentligt kommet for at blive.

Knap var ovenstående seance slut, før end den folkekære Søren Huss skulle optræde i Telt 2. Her kommer vel nok festivallens største fejl. Søren Huss er nok mere populær, and hvad man havde regnet med, for teltet var pakket til bristepunktet - og med en kødrand af folk udenfor. Det ledte tankerne hen på Mø's første optræden på Roskilde Festivals Arena scene for fire år siden med den undtagelse, at kom du bare et par cm. ud fra teltet, kunne du INTET høre. Synd og skam og noget man bør tage til efterretning.

Omvendt perfekt var det, da Skerryvore indtog Open Air Scenen kl. 19.00. Det blev til en folkefest af dimensioner, da det skotske folkerock-band smed det ene sikre nummer efter det andet i hovedet på den fyldte plads foran scenen. Hyldester til hedengangne Runrig (ligeledes en gammel favorit på festivalen) kombineret med en fandenivoldsk energi, fik selv den mest stivbenede festivalgænger op i tempo - ikke dårligt af dag tre.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce