Connery

Tønder Festival 2018 - Dag 1

Første dag på den sønderjyske festival blev sparket igang med en ordenlig gang rock!

Kellermensch - tf.dk - Tønder Festival 2018 - Dag 1 Kellermensch - tf.dk

Man kan sige hvad man vil, men Tønder festival har taget et kæmpe spring, når det kommer til musikalsk diversitet. Den første dag må for de mest inkarnerede festvalgængere momentvis have været en brat opvågning.

Hvis vi lige ser bort fra etablerede genrenavne som Tami Neilson og Skipinnish, så fremstår bysbarnet Michael Falch, publikumsfavoritten Lukas Graham og noget aparte Kellermensch, som noget af en satsning.

Michael Falch indtog Telt 1 sammen med Dét Band. Og hvilket indtog. Det var tydeligt fra første nummer, at Falchen var nærmest ekstatisk over at optræde på sin gamle hjemstavn. Med en solid gang rock og en god blanding af nye numre og gamle klassikere fik den +60-årige rockmusiker på ægte drengerøvsmanér charmeret sig ind på publikum i en sådan grad, at selv den mest søvnige koncertgænger lod sig overvinde til en fællesdans i teltet.

Lukas Graham havde endelig fået plads i kalenderen, og fik på umanerlig flot grad revancheret det afbud, ham måtte byde publikum for to år siden. En kunstner af den kaliber klæder Tønder Festival - og Tønder Festival klæder Lukas Graham - især på Open Air-scenen. Med til historien hører dog også, at Lukas selv siden barns ben har været gæst på festivalen i selskab med sin nu afdøde far. Glæden ved at optræde foran et så musikalsk interesseret og vidende publikum, som Tønder Festival har ry for, var ikke til at skjule for Christianitten. 

Slutteligt var det Kellermensch, der som vel nok dette års mest aparte og satsede booking, skulle spille i Telt1 lige omkring midnat. Gennem de sidste par år, har der været en tendens til, at der sent torsdag aften kommer en musikalsk overraskelse af en kaliber, som man ikke forventer på Tønder Festival. Sidste år indtog Kentauer den rolle om end på den noget mindre Klubscene.

Kellermensch kom, så og sejrede. Det stod dog klart efter de første to-tre numre, at Telt 1 ikke ville blive fyldt - der var tværtimod en lille tendens til folkevandring ud af teltet, men de tilbageværende tilskuere fik en musikalsk gave af en anden verden. Med nerve, violin, elguitar og en nærmest growlende klavebokser kan man ikke andet, end at sige Mission Completed.

Tre dage tilbage - og vi er startet på meget højt musikalsk niveau.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce