Connery

Tøjvask

- uden sæbe!

Enhver rigtig drengerøv hader at vaske tøj. Enhver rigtig drengerøv har på et eller andet tidspunkt købt nye boxershorts fordi der ikke var flere rene og enhver rigtig drengerøv, har fra tid til anden slæbt tøj med hjem til mor!
Tøjvask
I Ungarn har en ung design studerende studeret vasketøj. Hatten af for det - men desværre har han ikke fundet ud af hvordan det bliver rent af sig selv! - Eller det har han så næsten!

- Jeg ledte efter et stof, der kunne erstatte vaskemidlet, forklarer den unge designstuderende ungarer Levente Szabó, som 28. november vandt førstepræmien i den globale konkurrence for designstuderende, Electrolux Design Lab 07 i Paris. Med sin usædvanlige E-wash maskine havde han, som dommerpanelet understregede, forstået at kombinere ny teknologi og ældgammel viden.

I Indien og Nepal er tøj i gennem århundreder blevet vasket rent med 'sapindus mucorossi' - vaskenødden. En naturlig plante, der, uden at skade naturen, kan dyrkes og blive til stor glæde for ikke blot allergikere, men for en verden, der sætter miljøet stadigt højere på den fælles dagsorden. Ifølge Levente Szabo vil den typiske forbruger kunne erstatte det årlige forbrug af vaskepulver med et kilo vaskenødder, der oven i købet slider mindre på tøjet.

Electrolux Design Lab 07 var den 5.udgave af årligt tilbagevendende konkurrencer, som skal udfordre unge studerende til at udtænke miljøvenlige, kommercielt bæredygtige produkter og løsninger, som gør det muligt for forbrugerne at leve i bedre harmoni med miljøet. 

Fyrens bud på er en vaskemaskine (se billedet), som udover at reducere forureningen, er reduceret i størrelsen, således at den passer til mindre lejligheder og alligevel kan rumme en del vasketøj.

Nu mangler han bare at finde ud af, hvordan tøjet automatisk hopper ud af maskinen, stryger sig selv og rammer den rigtige hylde i klædeskabet!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce