Connery

To ud af tre bruger de sociale medier som nyhedskilde - alligevel mener størstedelen, at nyhederne er ukorrekte

Hvor modtager du dine nyheder?

Forestil dig, at du sidder en weekendmorgen med din varme kaffe i hånden og venter på dagens avis. Dagens avis betyder tilmed dagens nyheder, som kan være flere timer gamle, og nye nyheder kan meget vel være dukket op i mellemtiden, men med avisen som eneste nyhedskilde venter du troligt på at kunne holde dig ajour denne ene gang i døgnet. 

Byt avis ud med smartphone, og en gang i døgnet ud med, hver gang en ny notifikation tikker ind, og så har vi noget, der ligner nutiden. Folks medieforbrug er i dag mere fragmenteret end nogensinde før, og det har påvirket den måde, vi modtager nyheder på. Hvor alle før i tiden stimlede sammen, når tv-avisen kørte over skærmen, er der i dag mange, der modtager deres nyheder via sociale medier. Faktisk viser en ny undersøgelse, at omkring 2 ud af 3 (68%) amerikanere modtager nyheder på sociale medier, hvor 20% siger, at det sker ofte, for 27% sker det sommetider, imens 21% siger sjældent. Det vil sige, at der kun er 32%, der aldrig modtager deres nyheder på denne måde. 

Man kunne derfor fristes til at tro, at de sociale medier leverer et troværdigt nyhedsbillede på længde med de traditionelle nyhedskilder. Alligevel viser undersøgelsen, at de fleste brugere ikke tror, at nyhederne på sociale medier er korrekte. Faktisk siger hele 57%, at de forventer, at nyhederne ikke er sande. Alligevel mener størstedelen ikke, at denne måde at modtage nyheder på har forvrænget deres verdensbillede, og hele 36% mener, at det faktisk har hjulpet dem. 

Det lyder måske lidt selvmodsigende, men et af de mest brugte argumenter for at modtage nyheder på sociale medier er, at de er let tilgængelige. Og når man ser på, at Facebook i denne undersøgelse er det mest brugte nyhedssite, så giver det også god mening, at man kan modtage sine nyheder, når man alligevel sidder og scroller i en hurtig overspringshandling. 

Også selvom hele 57% mener, at nyhederne er ukorrekte. 

Det virker på mange måder selvmodsigende, men alligevel er det en virkelighed, mange af os sikkert kan nikke genkendende til. At tiden måske ikke lige er til at læse avisen, høre radio eller se tv-avisen, og derfor fungerer de sociale medier som et hurtigt alternativ. Er det en positiv udvikling, at vi kan blive opdateret hvor som helst og når som helst? Eller gør det os uoplyste, når vi kun præsenteres for det, der serveres for os i vores news feed på sociale medier?

[Kilde: Pew Research Center]

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce