Connery

To the Wonder [Anmeldelse]

Ben Affleck har hovedrollen i Terrence Malicks poetiske kærlighedsdrama.

2 ud af 6 stjerner
Nordisk Film - To the Wonder [Anmeldelse] Nordisk Film
Instruktøren Terrence Malick havde i mange år en nærmest legendarisk status blandt filmkritikere såvel som fans, fordi han tilbage i 70’erne lavede to fremragende film - Badlands og Days of Heaven -  men derefter forsvandt fra filmindustrien i 20 år. I 1998 vendte han endeligt tilbage med den stjernespækkede poetiske krigsfilm og hans ubestridte mesterværk The Thin Red Line, der omhandler Anden Verdenskrig. 7 år senere kom så den smukke, Pocahontas historie; The New World, der havde Colin Farrell i hovedrollen og siden da The Tree of Life fra 2011 og To the Wonder fra 2012. Desværre er kvaliteten af Malicks film kun blevet ringere og ringere, og selvom To the Wonder har gode kvaliteter i sig og på alle måder er en Malick’sk film, så mangler den både den dybde og magi som Malicks andre film indeholder.
ANNONCE
Nordisk Film - To the Wonder [Anmeldelse] Nordisk Film
To the Wonder handler om forfatteren Neil (Ben Affleck), der forelsker sig i den franske skønhed Marina (Olga Kurylenko), som han tager med sig til sin hjemby i Oklahoma - men deres forhold er langt fra idyllisk. Da Neil møder den gamle flamme Jane (Rachel McAdams), bliver han pludselig i tvivl om, hvorvidt han stadig elsker Marina og hun begynder langsomt, at føle sig ensom og isoleret i det forjættede land.
ANNONCE
Nordisk Film - To the Wonder [Anmeldelse] Nordisk Film
Som med alle Malicks film er To the Wonder en sanselig oplevelse eller en spirituel rejse, om man vil. Musik og stemningsfyldte billeder fortæller først og fremmest historien. I lange passager går skuespillerne ganske enkelt rundt uden at sige noget som helst. Dette afbrydes periodisk af filosofiske voice-overs fra hovedpersonerne, der lader publikum vide, hvad de tænker og føler. Men ligesom med The Tree of Life går dette desværre ikke op i en højere enhed, da længe inden har man mistet interessen for historien.
ANNONCE
Nordisk Film - To the Wonder [Anmeldelse] Nordisk Film
To the Wonder er en film om smerten ved at miste kærligheden og miste følelsen af kærlighed. Filmen er baseret på Malicks eget liv, men underligt nok fornemmer man en vis distance til personerne og historiens emne i det hele taget. Det er som om Malick aldrig rigtig kommer ind under huden på sine karakterer og giver dem deres eget liv. Der er ingen motivation, ingen passion og intet for publikum at forholde sig til.
ANNONCE
Nordisk Film - To the Wonder [Anmeldelse] Nordisk Film
Det virker mest af alt som om, at To the Wonder har været en meget længere film, som er blevet klippet ned til det absolut essentielle, og dermed er alle de små nuancer forsvundet og tilbage er kun omridset af en kærlighedshistorie, der ikke rammer os følelsesmæssigt. Bedst af alt er måske Javier Bardem som præsten, Father Quintana, der prædiker om eksistentialisme og kærlighedens mange facetter. Han giver da i det mindste publikum lidt at tænke over - under og efter filmen.
ANNONCE
Drengerøvs faktor: 30%
 
Teknisk information:
Original titel: To the Wonder
USA, 2013
Instruktør: Terrence Malick
Medv.: Ben Affleck, Olga Kurylenko, Javier Bardem og Rachel McAdams
Genre: Drama/Kærlighed
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS
Spilletid: 108 min
Dansk bio premiere: 4. juli 2013
Video premiere: 14. November 2013
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce