Connery

To telefoner, samme tanke

Slider-telefoner har vundet indpas på det danske markede og nu sender to af de største producenter, slider-telefoner på markedet; Nokia 6280 og Siemens SG75.

Med et let skub eller tryk på en knap, glider de to overlappende dele fra hinanden og afslører et tastatur der ellers før var gemt af den store skærm.

Siden den første slider-telefon så dagens lys i form af Nokias 7650, har der været flere eksempler på at efterligne eller måske nærmere forbedre slider-konceptet.

I den senere tid har vi set eksempler på populære slider-telefoner; især Samsungs D500 har fået meget opmærksomhed og var i de første par uger, udsolgt i de fleste butikker. Nu kommer der to nye telefoner på gaden der begge benytter sig af slider-systemet. Det drejer sig om SG75 fra Siemens og Nokias 6280.

Den nye dreng i klassen

Lægger vi ud med Nokias bud på en slider-telefon - for det må betragtes som et bud, siden de ikke har været med på slider-bølgen siden deres knap så heldige telefon 7650. Hvad der først springer i øjnene er det lille kamera i venstre hjørne. Nokia 6280 er en 3G-telefon med en imponerende lav vægt på 115gram - rent fysisk måler telefonen 100 x 46 x 21 mm, når den ikke er skubbet fra hinanden.
ANNONCE
To telefoner, samme tanke
To telefoner, samme tanke
Den interne hukommelse er på 74 MB - dog bruger telefonens software det meste af pladsen, således at det kun er ca. 10 MB ledigt for brugeren. Som kompensation er der miniSD-slot indbygget og der medfølger ved køb, et 64 MB miniSD-kort. Det er værd at nævne, at i modsætning til mange af telefonerne i Nokias 6000-serie der er smartphones og kører med Symbian 60 Series, bliver 6280 leveret med Symbian 40 Series, som er mindre avanceret og med færre muligheder end dets storebror.

Andre elementer der er vigtige at fremhæve, er 2 megapixel kamera (plus 0.3 megapixel foran til 3G-telefoni), 240x320 pixel LCD-skærm med 262.000 farver, Bluetooth og stereolyd.

Siemens nye slider-telefon

Fra Siemens kommer en slider-telefon ikke som en overraskelse, da de i deres produktsortiment har både SL55 og SL65 som medlemmer. SG75 byder på det karakteristiske design der er at finde i Siemens SG-serie, dog med en undtagelse. Den hvide farve er blevet erstattet af et sølv/titaniums-kulør der giver telefonen et mere elegant udseende. Knappernes placering i bunden, men stadigvæk op af siderne, leder tankerne hen på Siemens SX1.
ANNONCE
To telefoner, samme tanke
To telefoner, samme tanke
Ligesom Nokia 6280, er Siemens SG75 en 3G-telefon med et 0.3 megapixel kamera foran, men desværre "kun" et 1.3 megapixel kamera bagpå. Med målene 98 x 50 x 23 mm og en vægt på 123 gram, er det en relative lille 3G-telefon.

I SG75 finder man derudover Bluetooth, 70 MB intern hukommelse samt udvidelsesslot af typen RSMMC, 176x220 pixel display med 262.000 farver og MP3-understøttelse.

Er de ens?

En hurtig sammenligning mellem de to telefoner, viser en let overlegenhed af Nokia 6280; den har 2.0 megapixel kamera, 240x320 pixel display og Symbian software. Mht. skærm og kamera er der ikke meget at diskutere om, men softwaren er et spørgsmål om hvad man bedst kan lide. Nok er der flere applikationsmuligheder med Symbian Series, hvor der med Siemens software kun kan håndtere Java-programmer.

Spørgsmålet er hvad man vægter mest, i sit behov for software.

Begge telefoner skulle være på markedet i 4. kvartal 2005.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce