Connery

To Rome with Love

Woody er tilbage med en kærligheds erklæring til Italien, opera og Fellini

4 ud af 6 stjerner
Scanbox - To Rome with Love Scanbox

Jeg er stor Woody Allen fan. En af de ting jeg elsker ved hans film er, at de ofte giver mig noget at tænke over, efter filmen er slut. Nogle gange noget helt nyt og andre gange noget jeg allerede godt vidste, men her bliver præsenteret i et nyt perspektiv, nemlig Allens unikke perspektiv.

Nuvel, det er ikke alle Woodys film, der er lige vellykket, men efter Woody begyndte at lave film i Europa, lader det til at han har genfundet glæden ved at fortælle historier.

Woodys seneste film To Rome with Love er en kærligheds erklæring til Italien. Allen låner flittigt af sit idol, den italienske maestro Fellini og fortæller en således en kollage af historier, med et ganske letbenet forhold til virkelighedens grænser, lidt i stil med Midnight in Paris. Om man kan lide denne form for film er jo en smags sag, men én ting er sikkert; Det er i alt fald underholdende og til tider hylende morsomt.

ANNONCE
Scanbox - To Rome with Love Scanbox

For første gang siden Scope fra 2006, spiller Woody selv med i sin film. Han spiller en pensioneret opera instruktør, vis datter har mødt en italiensk mand på en ferie i Rom og nu skal Jerry (Woody Allen) og hans kone altså møde svigerforældrene i Italien. Samtidig i en anden del af Rom støder den unge arkitekt Jack (Jesse Eisenberg) ind i en ældre herre, John (Alec Baldwin), der boede i samme kvarter, da han var ung. De falder i snak og det viser sig at John og Jack måske har mere til fælles end som så.

Den italienske udgave af Woody Allen, kunne gidt siges at være Roberto Benigni, der spiller den ganske almindelig mand, Leopoldo, vis liv blive vendt op og ned, da han pludseligt bliver berømt for ingenting. Medierne overfalder ham og vil vide de mest banale ting om hans liv og han kan få lige hvad han peger på, ikke mindst kvinder, men alt Leopoldo vil er at få sin anonymitet tilbage.

ANNONCE
Scanbox - To Rome with Love Scanbox

Penelope Cruz giver den gas som luksus luderen Anna, der ved en fejltagelse bliver sendt til det forkerte hotelværelse, hvor en ung nygift mand, Antonio, venter på sin kone og hans familie. Da familien overrasker Anna og Antonio i en uheldig situation, bliver han nødt til at lade som om Anna er hans kone og tilbringe resten af dagen sammen med hende, mens hans kone, der er faret vild i Roms kringlede gader får sit livs oplevelse da hun møder sit største idol, film skuespilleren Luca Salta (Antonio Albanese). Men det bliver et møde hun hurtigt kommer til at fortryde.

Alt sammen udspiller det sig i Roms travle gader, en stemning Woody har indfanget til perfektion.

ANNONCE
Scanbox - To Rome with Love Scanbox

To Rome with Love er måske ikke lige så charmerende som Midnight in Paris og er heller ikke lige så medrivende som Vicky Christina Barcelona, men filmen er alligevel et kig værd. Hovedsagelig fordi Woody selv er tilbage på lærredet og beviser at han stadig kan cracke jokes som ingen anden. Humoren er skruet i vejret og fantasien sluppet løs, når Woody her tager os på sight seeing og er guide i den historiske by.

ANNONCE

Drengerøvs faktor: 20%
 
Teknisk information:
Original titel: To Rome with Love
USA/Italien/Spanien, 2012
Instruktør: Woody Allen
Medv.: Woody Allen, Alec Baldwin, Roberto Benigni, Penélope Cruz, Judy Davis, Jesse Eisenberg, Greta Gerwig, Ellen Page, Alison Pill, Alessandro Tiberi, Flavio Parenti, Alessandro Tiberi, Alessandra Mastronardi og Nicoletta Braschi
Genre: Komedie
Format: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Længde: 112 min
Premiere dato: 2. august 2012
Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce