Connery

Tips til dig som starter med at spille CS:GO

Guide fra en esport coach

Det fundamentale i Counter Strike er jo at ramme sine modstandere, så derfor er det selvfølgelig vigtigt at træne det at ramme. Derfor vil jeg gennem den kommende tid tage jer igennem det at komme igang på den rigtige måde fra starten af.

Det lyder meget simpelt, sigt og skyd. Men der ligger mere i det end bare at sigte og skyde. Fordi hvis du har alt den tid du vil, kan man sagtens ramme i hovedet hver gang, men når du kommer imod rigtige modstandere handler det om at kunne reagere hurtigt, præcist og samtidig placere sig rigtigt og gøre det sværere at ramme dig for modstanderen.

En øvelse som jeg altid bruger til nybegyndere, men også sommetider til folk med flere års erfaring er det at vælge et punkt på et map som du skal følge med dit sigtekorn, mens du bevæger dig rundt. Hvis man har for meget besvær med at holde sigtekornet på punktet kan det tyde på at man bruger enten en for høj følsomhed eller for lav følsomhed på musen. Øvelsen er også en god opvarmning til at træne øje til hånd koordination, og få justeret alt ind inden kamp så du nemmere kan følge modstandere som bevæger sig helt fra starten i kampen.

 

ANNONCE

Når du skal justere din følsomhed på musen er der nogle ting som du skal tænke over. Alle Gaming mus har forskellige DPI/CPI indstillinger, DPI og CPI er reelt det samme, det er producenten af musen som bestemmer hvilket et udtryk de bruger. Forkortelsen CPI betyder “Counts Per Inch” og DPI betyder “Dots Per Inch” og definerer hvor mange detaljer musens censor læser på musemåtten pr. tomme. Altså jo højere CPI jo mere følsom er musen for meget små bevægelser. Det betyder at indstiller man musen til en for høj CPI kan det være svært at holde sigtet stille, men betyder også at motorikken i hånden skal være super præcis når der skal laves små justeringer. Til FPS “First Person Shooter” spil som for eksempel Counter Strike er det en fordel at bruge et sted mellem 400 CPI og 3200 CPI. Det er en præference sag. Men hav i mente at en højere DPI kræver en roligere hånd, men samtidig er en høj CPI nødvendig hvis man spiller med høj følsomhed inde i spillet, ellers vil du opleve at dit sigte bevæger sig i store hak.

De fleste spillere bruger en effektiv følsomhed på ca. 640 CPI, Det kan for eksempel være 400 CPI på musen og følsomheden i spillet indstillet til 1.6 Sens, Det betyder at de 1.6 bliver en gange faktor til at opnå den effektive følsomhed.


Når man har fundet den rigtige følsomhed på musen, så skal man have trænet det at ramme ved at skifte mål mellem hvert skud. Det kan evt. gøres på den bane som hedder Aim_botz som findes under Workshop/værksteds banerne.

ANNONCE

Inde på Aim_botz kan man lave mange forskellige indstillinger, men til en start er det vigtigt man bare bevæger sig lidt rundt og prøver at skyde nogle af de modstandere som står stille uden for det område man starter i. Hvis man ikke føler det er så nemt at ramme kan man lave den første øvelser jeg fortalte om længere oppe, ved at holde sit sigte på hovedet af en udvalgt modstander, og så bevæge sig rundt i alle retninger og derved se om man skal justere følsomheden lidt igen. Det tager tid at finde de helt rigtige indstillinger men man er ikke i tvivl når man rammer rigtigt. Det er vigtigt at man ikke bare kopiere en anden spiller og starter på spillet, vi er alle forskellige og har forskellige præferencer. Så man kan ligeså godt fra start af finde sine egne.


Når man har fundet de indstillinger som passer til sig selv, så er man klar til at tage skridtet videre og prøve at spille mod andre.

ANNONCE

Henrik "TheKonkel" Skriver er Head Coach for CS:GO ved Ambush E-sport.

 
Del

Seneste nyt

Annonce