Connery

Tips til dig som starter med at spille CS:GO #3

Bliv skarpere med AWP'en

Counter-Strike byder på et stort arsenal af forskellige våben at vælge i mellem. Det strækker sig fra alt imellem håndpistoler, shotguns,  fuldautomatiske rifler og mange flere. Våbnene har hver deres formål, alt efter hvilken position man tager i spillet, hvor mange penge man har, og hvilken plan man har med runden.

Vi skal kigge på AWP'en, der er den mest anvendte snigskytterifel i spillet. Den er larmende, dyr og skaber frygt over hele banen, da det brager på hele serveren, når et skud bliver affyret. Hvad gør finskytten så populær er, at den er i stand til at dræbe på blot ét skud – selv på en modspiller med kevlar vest og hjelm, hvilket i sig selv kan lyde en anelse unfair, men blandt de bedste i verden, er det kun få der udmærker sig med den. Det hænger sammen med, at AWP'en er nem at lære, men svær at mestre.

Først og fremmest koster AWP'en meget. Den har en pris på 4750$, og det kan være et hårdt slag for ens økonomi i spillet, hvis man dør med den. Man bevæger sig langsommere, end med mange andre våben, når man har den fremme, og efter et affyret skud, går der lidt tid før, at man kan skyde igen.

En god måde at få hurtigt kendskab til, hvordan våbenet fungerer kan eksempelvist være ved at hoppe ind på en deathmatch server og øve sig.

Læs også: Tips til dig som starter med at spille CS:GO #1

ANNONCE

Kendskab til banerne der spilles samt positionering nogle af de nøglefaktorer der spiller ind, når det kommer til at være god med AWP'en. Ved man hvilke muligheder man har, og hvilke situationer 
man har fordelen i, kan man være rigtig svær at spille imod. Det er alt sammen erfaring man får gennem at spille nok kampe, og ved at lægge mærke til hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Der er naturligvis stor forskel på, hvordan man håndterer AWP'en hvad end man er CT eller T. Som CT har man den luksus, at det er T'erne der skal angribe bombestederne, så det virker enkelt at tage en position, og vente på, at T'erne angriber. Jo mere man stiger i rang i spillet, desto mere begynder T'erne at tvinge dig væk fra de stærke positioner ved brug af granater.

ANNONCE

Med AWP på T siden, er man mere tvunget til at søge sine dueller, medmindre at CT'erne presser offensivt. Her er det vigtigt man kender sine vinkler, så når man træder frem fra et hjørne, at man har sit sigte placeret det rigtige sted – som vi også kiggede på i forrige artikel. Har man spillet en bane en nok gange, og fokuserer på, at peeke ordentligt, kan man nå at tage en duel, uden ens modstander kan reagere. Hertil bliver AWP'en også mere brugt til at holde rotationer, afterplants, eller holde overblik over et bestemt sted på banen, så ens holdkammerater kan arbejde mere frit.

ANNONCE

Der er stor forskel på, hvordan mange spillere bruger AWP'en. For nogle virker det at være meget offensiv, for andre passer det bedre at spille mere defensivt - og så dem der kører en god mellemting. Hvad der virker bedst for dig, finder du kun ud af, ved at prøve dig frem!


Jacob "s0mmer" Sommer er coach for Great Danes og medejer af TrainE.dk

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Connery.dk Connery.dk

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter

Har du et tip om en god historie, eller vil du have muligheden for at blive model for Connery? Send os en mail på redaktionen@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt