Connery

Tips til dig som starter med at spille CS:GO #2

CS:GO Crosshair placement og positionering

I forrige artikel kiggede "TheKonkel" på, hvordan hvordan man i Counter Strike træner sit sigte i spillet. Grundlæggende er Counter-Strike et skydespil, og det er ikke til at komme uden om, at hånd-øje koordination er uhyre vigtigt at træne og holde ved lige. Dét alene er dog ikke altid nok til at vinde en duel, for hvad skal vi gøre, hvis vi møder en modstander, der er hurtigere end os selv? Vi vil i artiklen derfor gå igennem øvelser, metoder og eksempler, der skal hjælpe dig på vej til få flere dueller i spillet, hvor du har fordelen.

Vi kommer til at bevæge os over både Counter-Terrorist-siden – dem kalder vi CT, samt Terrorist-siden, også kaldt T.

Først tager vi udgangspunkt i T-siden. I de fleste tilfælde er det T'erne der skal ud og søge dueller. De skal angribe et, af de to af banernes bombesteder, hvor der står forsvarende CT'er. Som T er det muligt at vinde runden ved at plante bomben og sørge for at den springer, eller ved at eliminere hele det modsatte hold.

Før at det er muligt som T at plante bomben, skal vi først og fremmest op på et af bombestederne, hvori der er mange positioner CT'erne kan stå i. Her er det essentielt at have kendskab til banen der spilles, samt kendskab til nogle af de mest foretrukne positioner, som CT'erne typisk står i. Det gør, at inden vi indleder duellen, kan vi gøre os klar på modstanderen, hvis vi kender vinklerne. Her går vi direkte ind og arbejder med crosshair placement, og det findes der heldigvis træningsbaner til!

 
 
ANNONCE
Crosshair Placement

På CT-siden vil vi gerne gøre det svært for vores modstander at dræbe os. Da det er T'erne der skal  erobre bombestederne, kan vi oftest godt tillade os at være defensive. Her er det vigtigt vi gør os tanker om, hvilke positioner vi står i og hvornår vi gør det. Der er aldrig noget facit i Counter-Strike, men rent statistisk set, er der nogle positionerne der er stærkere end andre på forskellige tidspunkter.

Før man placerer sig i en position, tænker vi over følgende; Hvor står min holdkammerat? Har jeg mulighed for at komme væk eller gemme mig? Hvilke granater har jeg? Hvordan reagerer jeg på de forskellige grenater?

Det virker som meget på én gang - og det er det også – men det bliver lettere, desto mere det øves. Når man har stået i en position tilpas mange gange, så begynder man at lægge mærke til tendenser og mønstre i de ting modstanderen gør. Dertil skaber vi forståelsen for, hvordan vi håndterer forskellige situtationer.

 
ANNONCE
Positionering

Om en position spilles godt ellers skidt varierer meget fra person til person, og det kan komme an på ens spillestil. Det bedste man kan gøre er i bund og grund at prøve sig frem. Når man har sin crosshair placement og positionering på plads, bliver man meget besværlig at spille imod.

 
ANNONCE
Forfatter

Jacob "s0mmer" Sommer er spiller for Ambush Esport og medejer af TrainE.dk

Del

Seneste nyt

Annonce