Connery

Tips til den gode søvn

Nu er sommeren snart ovre, og efteråret står for døren. Det betyder også, at feriedagene langsomt render ud, og snart skal vi tilbage til arbejdet eller på skolebænken. Det kan være svært at vende tilbage til sine gamle rutiner, efter en ferie. Når man har været vant til at slappe af og tage ugerne dag for dag, kan det godt være svært at skulle til at sætte vækkeuret, smøre madpakken og få gang i en god arbejdsrutine. Vi kender nok alle sammen det med, at vores døgnrytme bliver ødelagt i ferien. Når man ikke ligefrem har noget vigtigt at stå op til, kan man nemt lokkes til at blive sent oppe foran fjernsynet. Det er selvfølgelig heller ikke noget problem, når man kan sove lige så længe man vil - men snart banker hverdagen på og så er søvnen ikke noget at gamble med. 

En god søvn er nemlig grundstenen i en fungerende hverdag. Får man ikke sovet nok eller ordentligt kan helt basale hverdagsopgaver føles uoverskuelige. Derfor er det vigtigt at sørge for, at man får sovet ordentligt. 

En god søvn starter med en god seng

Der er mange ting du kan gøre for at sove godt, men først og fremmest må du sørge for, at du sover i en ordentlig seng. Din komfort er det absolut vigtigste for at opnå en perfekt søvn. Tag dig derfor god tid og vær opmærksom på dine behov og ønsker, når du vælger en seng. Det nytter ikke at vælge den første og billigste, da denne måske ikke passer til din krop og dine præferencer. For at optimere din seng kan du også købe en topmadras. Der findes mange modeller og typer af topmadrasser, så det er en god idé at orientere sig godt hos de forskellige forhandlere. Du kan finde mange gode tilbud på gode topmadrasser online. Her kan du også finde guides, hvor du kan læse om de forskellige topmadrasser og deres funktioner. På den måde finder du nemt og hurtigt den topmadras, som passer bedst til dig, og din seng. 

Sluk telefonen inden sengetid

Når du har sengen og topmadrassen på plads, er der kun tilbage at sørge for, at dine opgivelser er optimale. Man sover bedst og dybest i et mørkt rum. Sørg derfor altid for at have alt dit lys slukket i soveværelset, og anskaf dig eventuelt et mørklægningsgardin til vinduet. Mange har for vane at tjekke mobilen inden sengetid. Dog er det blå lys fra mobiltelefonen skadeligt for vores søvn. Det forstyrrer vores hjerne, og forhindre os i at sove dybt. Derfor mener eksperter, at man med fordel kan lade telefonen ligge i minimum en halv time inden du lægger dig til at sove. Find hellere en god bog frem, og læs i den inden sengetid. Det kan endda virke søvnfremkaldende at læse inden sengetid, så du vil måske opleve, at du bliver mere træt af at læse. Sæt derfor en halv time af til at læse en god bog inden sengetid, og lad din telefon ligge på natbordet. Så sikrer du dig en god og dyb søvn, og er klar til at gå den travle hverdag i møde. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce