Connery

TikTok udruller teenage-begrænsning på 60 minutters daglig brug

TikTok er klar med skærmtidsstyring

TikTok har annonceret udrulningen af en ny feature, der formentlig kommer til at gøre livet her og nu lidt mere surt for børn, der bruger meget tid på TikTok - men bedre for forældre?

TikTok fortæller, at de i de kommende uger (Marts 2023) udruller en funktion, hvor alle kontoer der tilhører en bruger under 18 år, vil blive indstillet til en daglig begrænsning af skærmtid i appen på 60 minutter - nåes de 60 minutter, vil brugeren herefter skulle indtaste en adgangskode for at fortsætte brugen. 

TikTok opfordrer teenagere til at sætte en daglig grænse for skærmtid, hvis de vælger at slå standardindstillingen på 60 minutter fra og bruger mere end 100 minutter på TikTok på en dag. Samtidig vil TikTok fremover sende en ugentlig meddelelse med en oversigt over brugernes ugentlige skærmtid.

"Teenagere kan have brug for ekstra støtte, når de begynder at være til stede online, og hos TikTok udvikler vi hele tiden vores platform med deres behov i tankerne. Dette særlige initiativ hjælper både Danmarks unge og deres forældre med at reflektere over den tid, de bruger på platformen, og giver dem værktøjer til at træffe de beslutninger, der føles rigtige for dem," fortæller Liv Sandberg, der er nordisk direktør i TikTok i forbindelse med annonceringen. 

ANNONCE
TikTok Family Pairing får nye funktioner - TikTok udruller teenage-begrænsning på 60 minutters daglig brug TikTok Family Pairing får nye funktioner

TikTok tilføjer også tre funktioner til Family Pairing:

Brugerdefinerede daglige grænser for skærmtid: Det vil give familierne mulighed for at tilpasse den daglige skærmtid for deres teenager, herunder vælge forskellige tidsgrænser afhængigt af ugedagen. På den måde kan de matche skærmtid med skoleskemaer, ferier eller familiens rejser.
 
Visning af skærmtid i Family Pairing: Oversigten af tid brugt i app’en, antallet af gange TikTok blev åbnet og en opsummering af den samlede tid brugt i løbet af dagen og natten kan ses i Familiy Pairing. Ifølge TikTok viser undersøgelser, at skærmtid er et af de emner, som forældre oftest diskuterer med deres teenagere, og derfor ønsker TikTok at bidrage med relevante oplysninger, der kan understøtte samtalerne i hjemmet.
 
Slå notifikationer fra: Notifikationer hjælper os med at holde forbindelsen, men der er tidspunkter, hvor det er vigtigt at være uforstyrret. TikTok introducerer en ny indstilling, der gør det muligt for forældre at indstille en tidsplan, som slår notifikationer fra for deres teenager. Konti i alderen 13-15 år modtager allerede ikke push-notifikationer fra kl. 21.00, og konti i alderen 16-17 år har push-notifikationer deaktiveret fra kl. 22.00.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce