Connery

Tiger/Swan - The story so far.. #2 [Long read]

Det længe ventede 2. kapitel i portrættet af et upcoming dansk band.

Der er sket meget for vores husorkester Tiger/Swan, siden vi for et år siden for første gang fik et blik ind i hverdagen for et upcoming band, der kæmpede - og stadigvæk kæmper, for at slå igennem på den danske scene, uden af have et velsmurt PR-apparat i bagsmækken.

Har du ikke læst første kapitel, eller trænger du til en genopfriskning, så læs med her: Tiger/Swan - The Story So Far #1

ANNONCE
Koncert på Beta2300 - Tiger/Swan - The story so far.. #2 [Long read] Koncert på Beta2300

Siden vi sidst hørte fra Tiger/Swan, har bandet i februar 2018 gennemført en meget vellykket releasekoncert for EP'en "Vibe One" på Beta2300 på Amager. En koncert der fik opvarmningsbandet Desmond til at fremstå som et gement middelmådigt gymnasieband fra 80'erne. 

Koncerten viste virkelig, hvad bandet kan og efterlod ingen tvivl om, at de små intime scener musikalsk kan fyldes til bristepunktet, men gav samtidig også et håb om, at bandet får lov til at indtage en scene i en kaliber, der minder om Vega.

Ja ok - Lille Vega kan også gøre det.

EP'en "Vibe One" indeholder bl.a. nummeret "Love Me (Like You Used To), til hvilken der er produceret en ganske flot video, hvor Andreas atter shiner med sin vokal og sammen med bandets unikke lyd, får tingene til at gå op i en højere enhed. 

ANNONCE
Tiger/Swan - Love Me (Like You Used To)

Ydermere har der været en afstikker til Japan, koncert på Langelands Festival, en nordsjællandsk festival, som jeg har glemt navnet på og en aflyst koncert på Lolland - for bare at nævne et par af koncerterne. Livet for et upcomming band går ret meget op og ned.

Vi spoler lige tiden lidt frem. Nærmere betegnet til forsommeren 2018. TV2 og TV2 Sport har for vane, at lave en teaser for al den sport der kommer i løbet af den kommende sommer. Således var der intet forgjort i, at det atter skete, men som underlægningsmusik, havde produktionsselskabet bag valgt at bruge Tiger/Swans "Rain Of Fire", hvilket kom fuldstændig bag på bandet, der ikke var blevet informeret om brugen af deres sang.

Bedre promovering findes vel egentlig ikke.

ANNONCE
Tiger/Swan - Rain Of Fire

Efter den hektiske sommer, med udlandsrejse og festivaler, var der i efteråret en smule stille omkring bandet. Der skulle samles op på bandets nye struktur, der vel nu bedst kan beskrives som et pop-trio/projekt bestående af de tre tilbageværende medlemmer; Andreas: Vocals/Keyboard, Stefan: Guitar og Christopher: Guitar/BackingVocals. Live udvides trioen med musikerne Niclas: Drums og Gustav: Bass.

Hvad der skete med Mark og Lukas fra den oprindelige konstellation står lidt hen i det uvisse. Dog har Mark fortalt mig, at han søgte et lidt mere rocket lydbillede og derfor var nød til at søge nye veje. Al mulig held og lykke med de nye projekter Mark.

ANNONCE
Tiger/Swan har underskrevet en singlekontrakt. - Tiger/Swan - The story so far.. #2 [Long read] Tiger/Swan har underskrevet en singlekontrakt.

Ofte ser man, at når et band mister bærende medlemmer, så visner ambitionerne og projektet går i glemmebogen. Det er dog ikke sket her. Heldigvis.

Det er nemmelig ikke gået værre eller bedre, end at bandet lige før jul, underskrev en måske lidt atypisk kontrakt med pladeselskabet KnightVision, om udgivelse af singlen "Novocaine". Et brud er i mange af livets facetter starten på noget nyt og muligheden for en frisk start. 

Jeg tog efterfølgende kontakt til guitaristen Christopher:

Hvorfor kun en single-kontrakt?
"De hørte love me via en streaming tjeneste og kontaktede os. Så havde vi god dialog og sendte dem to demoer - de signede den ene (Novocaine, red.).
Sådan opererer de. De signer få artister. Og det er primært et club/pop label. Der ligger alt vores musik ikke lige til højrebenet. "

Får vi så snart et helt album fra jer?
"Album er udskudt fuldstændig. Tigerswan er et single-orienteret projekt, da vi godt kan lide at prøve at blande genrer og nye ting. 
Vi har nu fire singler der stikker lidt i hver deres retning, med popmelodier som fællesnævner, og en kommerciel lyd. Som album ville det nok blive lidt rodet. To af de demoer vi har liggende er hhv. en pop ballade og en funky satan. 
Lydbilledet kommer nok til at være mere strømlinjet nu dog. Vi synes Novocaines lyd har været en øjenåbner for os."

ANNONCE

Tiger/Swan - Novocaine:

Da jeg for et par måneder siden blev præsenteret for udkastet til den single der udkommer her d. 11/11, var mine første ord til Christopher:
Kommerciel på den fede måde. 
Guitaren i starten er super sprød i lyden og så kommer smørvokalen fra Andreas og kæler yderligere for øregangen. Solid basgang, der efter den typiske Tiger/Swan break ved 0:30 giver lovning om meget mere, hvilke indfries til fulde.
Det der lidt underspillede, men alligevel hoftesvingende reggaeton beat der er lagt ind holder sgu 100%! Det er ligefør jeg får lyst til at danse.
Den dybe bas ved 1:30 lyder for syg på et ordentligt anlæg – simpelt, men det virker.
1:51 er der dømt den helt store stadionkoncert. Det kunne Chris Martin (Coldplay, red.) jo næsten ikke gøre bedre.

Om min begejstring står helt mål med hvad pøblen mener, skal jeg lade være usagt. Jeg synes dog helt klart, at du skal give nummeret en lytter. Kommer ud på alle kendte streamingtjenester - og en musikvideo er også på vej.

KOMMENDE KONCERTER:
25/1-19: Hotel Cecil, KBH  [INFO]
16/2-19: Kansas City, Odense [INFO]

Begge events er som support for det københavnske rockband Lucer.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Michael Pallisgaard Michael Pallisgaard

Følg på:
Facebook
Instagram
Blog

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt