Connery

Thomas Mørk - Sob Stories

Jævn debut, hverken mere eller mindre!

2 ud af 6 stjerner
Thomas Mørk har for nylig udgivet sin debutplade Sob Stories på sit eget label Kalsongs. Og det er der kommet en jævn plade ud af.
Thomas Mørk - Sob Stories
På sin hjemmeside angiver Thomas Mørk følgende inspirationskilder: Kraftwerk, Beck, Bowie, Talking Heads, The Beta Band, The Magnetic Fields, Pixies, Figurines, Aphex Twin og Bob Hund. Fint selskab! Og man skal da heller ikke ret langt hen på pladen, før især éen inspirationskilde især bliver tydelig: Musikken emmer af en Bowie, næsten grænsende til det kopierende. De tydelige reminiscenser til Bowie skyldes til dels Thomas Mørks stemme. En stemme, der både har særpræg og groove, nøjagtig som man finder det hos Bowie. Også kompositionerne leder tankerne hen på Den Tynde Hvide Hertug, men numrene mangler alligevel det udefinerbare, som gør Bowie til et geni og andre til sølle kopier.

Dog skal et par af numrene alligevel fremhæves: Americans er et tungt og melankolsk nummer, der er lækkert med sit drævende tempo og lange instrumentale passager. Det prøver ikke at please lytteren, med det resultat til følge, at man (jeg!) elsker det. Andre højdepunkter på pladen er Modern Guy (læg især mærke til vokalen) og I Should've Told You, to uptempo-numre, som bestemt viser, at Thomas Mørk har potentiale udi de mere populistiske kompositioner.

Sob Stories efterlader et tveægget sværd af indtryk: På den ene side er det glimrende lytning, gode melodier og rimelig velkomponeret. Og så alligevel... Pladen har tendens til at blive for ensformig i længden, det ene nummer afløser det andet i en slags lydtapet, og få numre skiller sig positivt ud.

Thomas Mørk er produktiv, og allerede i færd med at indspille sin anden plade. Manden har bestemt potentiale. Lad os bare håbe, at han med toeren finder sit eget udtryk, for det er svært ikke at lade sig påvirke af den åbenlyse Bowie-inspiration.

Trackliste:
01. Billion
02. Modern Guy
03. On The Road
04. Easy
05. Harvey
06. Mischiever
07. Americans
08. Marilyn
09. Slob
10. I Should've Told You
11. Women In The US
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce