Connery

Thomas Castberg [Ugens Profil]

"Jeg har egentlig villet være kok så længe, jeg kan huske"

Thomas Castberg. Du kender ham måske bedst som en af de hårde dommere i MasterChef på TV3, men fra den 25. oktober kunne du også se ham folde sig ud som vært i den nye sæson af madprogrammet Med Kniven For Struben. Vi har taget en snak med Thomas, så du kan lære ham lidt bedre at kende her. 

Hvem, hvad, hvor?

Jeg hedder Thomas Castberg. Jeg er vært på tv udsendelsen Med Kniven For Struben og dommer på MasterChef. Jeg bor i København, men jeg er egentlig fra hovedlandet... Jylland. Her er jeg vokset op i Århus, hvor jeg også har gået i skole. Umiddelbart efter 10. klasse tog jeg til Frankrig for at arbejde i køkken. Jeg gik i lære, da jeg kom hjem, og jeg er udlært fra Restaurant Rene i Århus. Jeg har arbejdet på et utal af restauranter i både Danmark og udlandet, og derudover har jeg brugt mange år på undervisning og formidling af mad og smag. 

Hvad er dine interesser udover mad?

Jeg har det faktisk bedst ude i naturen og helst på vej op ad et bjerg. Jeg går op i biler og ure, så jeg er vel meget stereotyp i forhold til maskuline interesser. Jeg cykler som en sindsyg - dog ikke mountainbike længere, da jeg havde en voldsom ulykke for lidt over 2 år siden. 
 

Hvad var din største drøm, da du var barn?

Haha.. at få mere slik! Nej, jeg har egentlig villet være kok så længe, jeg kan huske. Jeg havde en årgang en fotograf, der spøgte i maven, men han blev derinde. 

ANNONCE
Thomas Castberg [Ugens Profil]

Beskriv den eneste ting, du har købt; hvad har den gjort for dig?

Jeg har købt en jakke i et mærke, jeg dyrker en del. Det er et outdoormærke, som ikke mange kender, og jeg har bestemt ikke brug for jakken, da jeg har nogle stykker i forvejen fra dem, men den skulle ligesom med..

ANNONCE

Hvad er dine styrker?

Det burde jo være nogle andre, der svarede på det, men jeg bilder mig selv ind, at jeg er tillidsvækkende. Jeg går meget op i at fortjene tillid, det er vigtigt.

Hvad er din dårligste vane?

Jeg kan godt være meget utålmodig, og med det kan man jo godt blive lidt studs og firkantet. Og så bider jeg negle, når jeg bliver stresset.

Hvem ser du op til? 

Alle dem, der er højere end mig! Ej.. der er nogle stykker, men jeg synes, det kommer an på så meget.

Hvad er dit arbejdsmæssige fokus for tiden?

I skrivende stund er vi i fuld gang med at optage MasterChef, så det tager det meste af tiden. Derudover har jeg nogle opgaver ved siden af, som jeg prøver at få tid til, så der er godt fyldt op for tiden.

ANNONCE
Thomas Castberg [Ugens Profil]

Med Kniven For Struben havde den 25. oktober sæsonpremiere med dig som vært; hvad synes du om det?

Med Kniven For struben er et ret fantastisk format, der giver mig mulighed for at hjælpe nogle restauranter eller lignende, der virkelig har brug for det. Der er dog ingen garanti for succes, efter vi har været der; den opgave skal de selv løfte, men vi viser dem vejen og hjælper dem måske med de første skridt. Den danske udgave er noget anderledes end den amerikanske, da de har et meget mere dramatisk approach til tingene - der er med andre ord mere nedbrydning, konflikt, gråd osv. Den del af det lader vi være lidt mere udviklende i den danske udgave, men vi har helt nøgternt slet ikke så mange penge at producere for, som de har i USA, så vi har heller ikke helt de samme muligheder. 
 

Hvor er du om tre år?

Det er svært at sige. Jeg tænker, at jeg nok stadig laver tv, men det er der en hel masse andre mennesker, der bestemmer, så jeg klør på og håber på det bedste. Ellers har jeg solgt det hele og er flyttet ud på en øde ø! 

Hvad er din største drøm? 

At være en god far for mine børn og være glad det meste af tiden!

Har du en anbefaling, du vil give læserne?

Min kogebog! Ej, jeg er ret vild med Don Winslow, Tom Bradby og Elmore James, hvis det er krimier. Stoner af John Williams er fantastisk. Og hvis jeg skal spise ude er det på Anarki i København. Og Mielcke og Hurtigkarl har en stor stjerne ved mig. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt