Connery

Thomas Buttenschøn

Fantastiske mandag

6 ud af 6 stjerner
Da to af connery.dk's udsendte tidligere på året var på Spot-festival fik undertegnede øjnene op for den talentfulde og underholdende 21-årige Thomas Buttenschøn og nu er hans debutalbum endelig kommet på gaden.
Thomas Buttenschøn
For at starte fra en ende, så var det ved et tilfælde at jeg overværede Thomas Buttenschøns koncert på Spot-festivalen i Århus. Det er ikke tit man møder en musiker, der har publikummet i sin hule hånd fra start til slut, men med charme, humor og drengerøvs sind, fik han de knap 300 mennesker til at kræve så meget mere, at Spot for første gang rykkede programmet.

Siden koncerten på Spot har jeg i spænding ventet på at Thomas Buttenschøns debutalbum skulle komme, så det var en fornøjelse, da brevet fra Playground Music Denmark med CD'en endelig lå i postkassen.

Kort om Thomas Buttenschøn
Thomas er født den 22. marts 1985 i Zambezi, hvor hans zambianske mor mødte hans far fra Bagsværd, der var ulands-frivillig for Røde Kors. Inden han var fyldt et år flyttede de til Danmark, hvor han voksede op en kilometer uden for Gylling, 30 km syd for Århus, omkring Hou ved skov og hav.

Hans musikalske evner skal man takker Peter fra Gylling skolefritidsordning for. Thomas' familie er ikke musikalsk, men Peter fik ham som 6-årig til at spille trommer og siden bas. Og ifølge Thomas så sover han nu med sin guitar!

Thomas Buttenschøn tog hul på sit specielle musikalske univers, da han gik på Vestbirk Musikhøjskole mellem Horsens og Skanderborg. Han skulle egentlig bare spille bas, men boede på værelse med en fyr der snorkede, så Thomas ikke kunne sove. I stedet gik han over i musiklokalet, og da hans lærere hørte udbyttet, fik de ham straks flyttet til sangskriver-linien.

I 2005 flyttede han til Nørrebro i København sidste år, hvor han også vandt Danske Banks Talentpris. Prisen gav ham mulighed for at indspille numret "Fantastiske mandag", der også er den første single fra albummet.

Thomas medvirker som statist i en kommende Per Fly-film, hvor han står af en cykel og har replikken: "Hej!"

Fantastiske mandag
"Fantastiske mandag" er en skøn blanding af mange forskellige genrer. Stilmæssigt er det genrer som jazz, funk, blues, pop og rock, der præger albummet, men når de genrer bliver krydret med Thomas Buttenschøns vekslen mellem fyldig soul og spinkel falset går det op i en højere enhed.

Med en meget rigsdansk og københavnske udtale og det positive, lidt hippie-flippede tekstunivers er en kombination, der leder tankerne hen på kunstnere som Søren Kragh Jacobsen, Kim Larsen, C.V. Jørgensen, Tobias Trier og Rasmus Nøhr.

Teksterne er meget hverdagsnære og drømmende, og omhandler emner som vi alle kan relatere til: tømmermænd, forelskelse, skænderier, problemer med kvinder og scoringer er bare nogle er de ting, som teksterne handler om.
ANNONCE
Thomas Buttenschøn
"Jeg tror måske jeg kaldte hende noget og sagde "Nu holder du din kæft". Blev også selv lidt skræmt, fordi jeg kalder hende jo ikke den slags normalt. Men hvordan kunne hun jo også påstå, at jeg altid pakker tingene ind bag ord og melodier, og aldrig siger når noget er galt. Op pludselig var det at hun skreg! Jeg skreg igen! Og hun skreg noget med at det var klart nok, hvis jeg nu ikke lige kunne fatte det! Og så var det hun begyndte at generalisere. Ja, du ved som kvinder jo altid gør. Og hun sagde noget med multitaskning - noget med mænd. De ting vi siger og de ting, jeg så aldrig nogensinde gør!" (fra sangen: "Hun er væk")

Hvis man er til jordnære tekster og iørefaldende musik, så kan "Fantastiske mandag" kan varmt anbefales. Det er den type album, som man ikke kan lade være med at sætte på repeat og hver gang man hører det opdager man små nye detaljer i både musikken, teksterne og i særdeleshed Thomas Buttenschøns måde at levere sangene på.

Det kan også anbefales at tage til hans koncerter, så hvis du skulle være så heldig at han kommer forbi din by, så skulle du tage ind og se ham - det er simpelthen en oplevelse uden lige og man kan ikke undgå at komme i godt humør af det!

Hvis du endnu ikke har hørt den første single "Fantastiske mandag" i radioen, så kan den høres på http://www.myspace.com/buttenschon.

Trackliste:
  1. Rødvin fra i går
  2. November i KBH
  3. Præsident i USA
  4. Ligger rart
  5. Tømmermænd på Peter Fabers Gade
  6. Hun er væk
  7. Fantastiske mandag
  8. 10.000.000 (Tænk hvis jeg vandt)
  9. Hop nu bag på min cykel
  10. Jeg rejser snart til KBH
  11. Hjerter Dame
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce