Connery

This Must Be the Place - En ny kultklassiker er født!

Sean Penn er fabelagtig som deprimeret rockstjerne i dette skæve og tragikomiske drama.

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:
Drengerøvs faktor: 30%
 
Teknisk information:
Original titel: This Must Be the Place
Italien/Frankrig/Irland, 2011
Instruktør: Paolo Sorrentino
Medv.: Sean Penn, Frances McDormand, Eve Hewson, Kerry Condon, Judd Hirsch og Harry Dean Stanton
Genre: Komedie/Drama
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 118 min
Bio premiere: 12. januar 2012
Distributør: United International Pictures
ANNONCE
Efter en succesrig karriere lever den velhavende punk-rockstjerne Cheyenne (Sean Penn) et tilbagetrukket liv i Dublin, sammen med sin kæreste Jane (Frances McDormand). Han bruger dagen på at handle ind, spille hånd Racquetball sammen med fruen i deres tomme pool og stirrer ind i ovnen, mens frysepizzaen bliver færdig. Kort sagt; Han keder sig røven ud af bukserne.

Men en dag får han et opkald, der ændrer hans liv dramatisk. Hans far, som han ikke har talt med i 30 år, er døende. Derfor må Cheyenne tage turen helt til New York (via båd, da han er bange for at flyve) for at sige farvel til sin far, men desværre kommer han for sent. Mens Cheyenne er hos sin familie i USA, fortæller hans fætter ham om faderens livslange ambition. Han ville finde og myrde en Nazi officer fra Auschwitz koncentrationslejeren, der havde ydmyget ham under Anden Verdenskrig.

Faderen fandt dog aldrig sin plageånd og Cheyenne påtager sig derfor faderens ambition om hævn. Det bliver til et road trip, tværs over Amerika, hvor Cheyenne møder alverdens skæve personligheder, besynderlige seværdigheder, en berømt musiker og undervejs må gøre op med sin egen fortid, der indeholder en tragedie, som har hjemsøgt ham i alt for mange år.
ANNONCE
United International Pictures - This Must Be the Place - En ny kultklassiker er født! United International Pictures
This Must Be the Place er bestemt ikke en film for det brede publikum, dertil er den alt for skæv, men accepterer man filmens nærmest hypnotisk langsomme fortællestil og lader man sig rive med af den livsbekræftende historie, så er gevinsten en perle af en film, der bliver hængende i bevidstheden længe efter den er slut. Film magi er præcis, hvad der sker ,når en sand visionær filminstruktør som Paolo Sorrentino fortæller sin historie, der har både hjerte og sjæl. Noget der efter min mening, desværre mangler i alt for mange film nu om dage.
ANNONCE
United International Pictures - This Must Be the Place - En ny kultklassiker er født! United International Pictures
Med Cheyenne har Sean Penn skabt en unik karakter, der mest af alt minder om en gensplejsning mellem Ozzy Osbourne og Robert Smith fra The Cure. Til at starte med kan hans langsommelige og monotone fremtoning godt virker en anelse irritirende, men som filmen skrider frem og man finder ud af, hvorfor Cheyenne er som han er, bliver karakteren mere og mere fascinerende.

Der går allerede rygter i krogene om, at filmen er en født kult klassiker, en status i den grad fortjener.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce