Connery

They Shall Not Grow Old (Anmeldelse)

Peter Jackson har lavet en farverig dokumentar om 1. verdenskrig.

6 ud af 6 stjerner
They Shall Not Grow Old - Trailer
Warner Bros. - They Shall Not Grow Old (Anmeldelse) Warner Bros.

War of the World

Året er 1914. En konflikt mellem Tyskland, Frankrig og Storbritannien optrappes og tyskerne indser, at de ikke kan vinde en såkaldt to-fronts-krig, så de vælger at koncentrere al deres krigsindsats på vestfronten og slå Frankrig ud af krigen gennem et overvældende voldsomt angreb. Planen er at gå gennem det neutrale Belgien og angribe franskmændene fra den mindre beskyttede nordlige del af landet. Den 4. august 1914 angriber tyske tropper i strid med folkeretten og uden krigserklæring Belgien. Denne krigshandling mod det neutrale lille Belgien får straks England over på fransk side. England sender 100.000 af sine mænd og drenge, nogle af dem helt ned til 15 år, over den engelske kanal for at bekæmpe tyskerne og på den måde er 1. verdenskrig skudt i gang.

ANNONCE
Warner Bros. - They Shall Not Grow Old (Anmeldelse) Warner Bros.

Soldater kammerater

1. verdenskrig blev berygtet for sine blodige skyttegravskampe og They Shall Not Grow Old er førstehånds fortællinger om livet i netop skyttegravene, fortalt af de overlevende britiske soldater, der oplevede krigens rædsler på tætteste hold.

ANNONCE
Warner Bros. - They Shall Not Grow Old (Anmeldelse) Warner Bros.

Og det si’r Boom boom

Peter Jackson (Ringenes Herre og Hobbitten-trilogien) har sat lyd og farver på aldrig før sete film optagelser fra krigen og på den måde oplever vi, hvordan der var at opholde sig i skyttegraven på en helt ny, rørende og ikke mindst rystende måde. Vi ser blodet flyde og hører bomberne sprænge rundt omkring os og kun vores fantasi sætter grænsen for at vi kan forestille os lugten, kulden og smerten mange af disse soldater oplevede i den 4 år lange krig.

ANNONCE
Warner Bros. - They Shall Not Grow Old (Anmeldelse) Warner Bros.

Mænd af den rette støbning

They Shall Not Grow Old er et unikt indblik ikke blot i krigen, men også i tidsånden og kammerateriet der var i blandt de mange mænd, der var fanget i skyttegravene på begge sider af ingenmandslandet. Filmen giver et nuanceret billede af soldaterne og fremstiller dem som rigtige mennesker med et ekstraordinært mod. Dokumentaren fik mig til at ønske at min farfar og morfar stadig var i live, så jeg kunne lærer dem bedre at kende, for disse mænd der opgav deres liv og velfærd og efterlod deres familier for at give os alle en bedre fremtid, den støbningen hører fortiden til.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 60 %

Teknisk information:

Original titel: They Shall Not Grow Old

Land: UK/New Zealand, 2018

Instruktør: Peter Jackson

Genre: Dokumentar

Billedformat: 1.85:1/3D

Lyd: Dolby Digital | Dolby Atmos

Spilletid: 99 min

Dansk bio premiere: 28. februar 2019

Distributør: CinemaxX/Warner Bros.

Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/1._verdenskrig

ANNONCE
Del

Seneste nyt