Connery

The Umbrella Academy på Netflix er en herlig blanding af superhelte-fiktion, vold og coming-of-age fortælling

Netflix nye serie er totalt seværdig

Af og til opdager jeg først en Netflix-serie, når den er landet på tjenesten - det er ellers ikke ofte, for vi lever i et konstant læs af pressemeddeleler og trailer for alt det nyeste. 

Men den nye superhelte-serie 'The Umbrella Company' var altså fløjet under radaren. 

Så da der pludselig dukkede nogle uvante superheltemaske op på min skærm trykkede jeg play. Og endte med at binge mere end halvdelen af første sæson, på en lidt doven søndag. Og jeg er nået til konklusionen: The Umbrella Company er super seværdig. 

ANNONCE
The Umbrella Academy - Trailer

Præmissen er egentlig ikke super ligetil, men til gengæld ganske dragende. På den samme dag i 1989 bliver en ordentlig røvfuld babyer (43) født af tilfældige kvinder verden over - der dagen forinden fødslen ikke havde været gravide. Syv af disse børn bliver adopteret af Sir Reginald Hargreeves, forretningsmand og milliardær, som herefter skaber 'The Umbrella Company', så han kan forberede sine nye børn på at redde verden. De fleste af børnene udviser forskellige former for superkræfter, og bliver i deres barndomsår til en lille heltegruppe ala Teen Titans. Den del af deres liv hører vi dog ikke meget om, for historien starter med en begravelse, og de syv fantastiske børn der nu er blevet voksne - og drevet fra hinanden. 

'The Umbrella Company' går direkte på med superhelteriet - eller i hvert fald superkræfterne, og det er en velkommen ændring, i forhold til Netflix/Marvel-serierne, der hver især tog næsten en hel sæson med build-up, inden vi fik bare den mindste form for superhelteforløsning. 

Serien er baseret på en række grafiske noveller skabt af Gerard Way (Forsangeren fra My Chemical Romance), og det skal ikke skræmme dig - fortællingen har nemlig vindet flere forskellige tegneserie awards - og det er godt spottet af Netflix, der stille og roligt er nødt til at afsøge nye tegneserie-veje, efter at Disney har besluttet sig for at trække Marvel tilbage mod deres egen streaming-platform. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt