Connery

The Trip - En lækkerbisken af en komedie.

Gastronomisk komedie om Coogan og Brydon på slap line

6 ud af 6 stjerner
Den britiske avis The Obsever inviterer skuespilleren Steve Coogan (pudsigt nok spillet af Steve Coogan), til at skrive en artikelserie om seks gourmetrestauranter i Lake District og Yorkshire Dales i det smukke Nordengland. Meningen er, at Coogan skulle have haft sin kæreste Mischa (Margo Stilley) med, og at hun hovedsageligt skal stå for artiklerne, da hun er madentusiasten, men da deres forhold ikke går særlig godt, er Mischa i sidste øjeblik sprunget fra og efterlader Steve i lidt af en kattepine. Desperat for at finde en rejsepartner, ringer Coogan til sin gamle ven og kollega Rob (spillet af Rob Brydon). Rob tager imod tilbuddet, og dermed begiver det umage par sig ud på en gastronomisk rejse, de sent vi glemme.

Over den næste uges tid nyder de to herre overdådige måltider, alt imens de diskuterer hinandens karriere på godt og ondt, vender livets små og store spørgsmål og konkurrerer om, hvem af dem, der er bedst til at parodiere store skuespillere så som Michael Caine, Al Pacino og Sean Connery. Alt sammen vanvittigt morsomt, til tider krumme-tæer-agtigt pinligt og helt igennem forrygende underholdende.
ANNONCE
Another World Entertainment - The Trip - En lækkerbisken af en komedie. Another World Entertainment
Er du til britiske humor og komedier i stil med den engelske udgave af The Office, så er denne film et must see. The Trip er nemlig noget så sjældent som en komedie, der hviler i sig selv. I modsætning til mange amerikanske komedier, forsøger The Trip ikke at have væg til væg grin. Instruktøren Michael Winterbottom lefler ikke for det brede publikum, og tør derfor godt lade historien have sine stille, og til tider sørgmodige øjeblikke, hvor publikum får lov til at komme tæt ind på livet af Coogan og Brydons karakterer. 

Filmen er hovedsageligt improviseret, hvilket gør humoren både frisk såvel som tro mod karaktererne. Mange af deres samtaler og holdninger er ret indsigtsrige og filmen ender derfor med at være ganske livsklog og dyb, den genre taget i betragtning. Og selvom Coogan måske ikke hele tiden er den mest sympatiske person og Brydon til tider kan være pisse irriterende, fordi han konstant skal ”være på”, så kan man ikke lade være med at synes om de to herre så meget, at når filmen er omme, holder man faktisk ganske meget af dem og ville ønske, at deres rejse aldrig kommer til ende.
ANNONCE
Another World Entertainment - The Trip - En lækkerbisken af en komedie. Another World Entertainment
Filmen er en nedklippet udgave af miniserien med samme titel. Kan du lide filmversionen, er serien bestemt et kig værd. Personligt fortrækker jeg serien, fordi den giver sig tid til at dvæle længere ved Coogan og Brydons karakterer og deres kvaler. Det gør dem endnu mere menneskelige, og giver et ekstra lille indblik i personerne, hvilket gør, at man fatter endnu mere sympati for dem. Ingen komedie uden tragedie som man siger, og den balance rammer The Trip perfekt. Den har tyngde, uden at blive tung, og den er sjov, uden at blive pjattet. Hvis bare der blev lavet flere komedier som denne…
ANNONCE
Another World Entertainment - The Trip - En lækkerbisken af en komedie. Another World Entertainment
Drengerøvsfaktor: 30%
 
Teknisk information:
Original titel: The Trip
UK, 2010
Instruktør: Michael Winterbottom
Medv.: Steve Coogan, Rob Brydon, Margo Stilley, Claire Keelan, Rebecca Johnson, Dolya Gavanski, Kerry Shale og Paul Popplewell
Genre: Komedie
Billedformat: 1.77:1
Lyd: Dolby Digital 2.0 & 5.1
Længde: 107 min
Bio premiere: 17. november 2011
DVD premiere: 27. marts 2012
Distributør: Another World
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce