Connery

The Tremolo Beer Gut i Aalborg

Veloplagt dansk surf med coolhedsfaktoren helt i top!

5 ud af 6 stjerner
Det er fredag aften, og tilmed d.1 april, og de svenske The Mopeds er lige gået af scenen. Vi befinder os i Studenterhuset i Aalborg, hvor aftenen står i en helt speciel genres navn: SURF... Rundt omkring olietønder, der er spredt i lokalet som borde, er et forventningsfuldt publikum. I stearinlysenes skær står 5-10 personer omkring hver tønde med hver deres fadøl, og kigger nysgerrigt op på scenen. Et trommesæt er trukket langt ud mod publikum, og sat så skråt at trommeslageren nærmest kommer til at sidde med siden til salen. To næsten identiske Fender Jazzmaster guitarer står på hver side af trommesættet, og ser ud som om de har været mere igennem end de fleste.

Den dunkle sal møder med ét en blanding af et rødt og gulligt skær, der begynder at oplyse scenen. Fire skikkelser kommer ind på scenen fra højre, og går målrettet mod deres positioner, mens publikum begynder at klappe og pifte. The Tremolo Beer Gut har nået Aalborg!

Koncerten startede lige på og hårdt
ANNONCE
The Tremolo Beer Gut i Aalborg
med den

karakteristiske twangguitar med en masse rumklang. I bedste 60"er stil høvlede bandet rå lo-fi instrumentalnumre af, der førte tankerne hen til golde westernlandskaber og gamle kriminalfilm, hvor brede flipper og løse slips satte dagsordnen. Titler som Chinese Spy, Slingshot Dragster og Death Valley '69 giver et godt billede heraf.

TBGs musik er ikke synderligt varieret, men det er heller ikke meningen - det handler om at skabe stemninger og være pokkers cool! - og det klarer TBG med største bravur! Hvis man ikke finder variation i musikken, gør man det så sandelig i deres sceneoptræden! Det kan ikke tælles hvor mange gange leadguitaristen var ned på knæene og give guitaren alt hvad den kunne trække - uden så meget som at sende publikum et blik. Blev guitarens strenge ramt ved et uheld, førte det kun til stor begejstring, da der straks blev improviseret over det, og et nummer fik pludselig nye facetter - en dejlig detalje.

Andre af koncertens højdepunkter var at næsten alle numre gik til damerne i salen - hvilke der stort set ikke var nogle af. (er de ikke også vilde med tremolo og ølmaver?) Et andet højdepunkt var ekstranumret, Death Valley '69, hvor trommeslageren fra opvarmningsbandet The Mopeds, blev assistent ved gulvtamtamen, mens TBGs trommeslager begyndte at indsamle mikrofoner på scenen. Efter at samtlige mikrofoner fra både "sangere", trommer og forstærkere var placeret ved tamtamen, blev numret skudt i gang igen, og endte i en kæmpe trommeekstase!

Desværre var publikum ikke helt med, og kun folk på første række stod og "dansede". Der var heller ingen tvivl om at alle disse personer kendte musikken i forvejen, da der var stor begejstring blandt disse, så snart et nummer kunne genkendes. På den anden side kan der heller ikke forventes det store tilskuerbidrag, når man har sat olietønder/caféborde helt op til scenen, og det handler jo også bare om at være cool with the cats...

Det københavnske band blev dannet da Sune Wagner (Psyched Up Janis) og Jesper "Yebo" Reginal (Thau) sad og lyttede gamle surf bånd igennem. De undrede sig over hvorfor der ikke var nogle surfbands i Danmark, og Tremolo Beer Gut var kort tid efter en realitet. Men intet surf band uden to guitarister, en trommeslager og en bassist, så Jens Ole Lembcke aka "Jengo" (Late Trains & Boats & Planes) og bassist Per Sunding (Eggstone) blev inviteret med. Siden deres første udgivelse i 1999 er der udsendt to plader og en ep. Efter Sune Wagner fik gang i The Ravonettes, tog Ulrik "Great Nalna" Petersen (Thau) pladsen som leadguitarist.

Koncertsættet bestod bl.a. af:

Ol" Stam Bull

Das Modell

Racehorse from Hell

Cool Cig"s

Swedish Erotica

Chinese Spy

Slingshot Dragster

St. Duane

Plutonium

She Said

While Squaresville Is Watching from Afar...

Death Valley "69

TBG kan opleves d. 30.04.2005 i Turbinehallerne, København
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce