Connery

The Tree of Life

Terrence Malicks nye film er en hyldest til livet og kærligheden

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og Info:
Drengerøvs faktor: 20%

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor)

 

Teknisk information:

Original titel: The Tree of Life

USA, 2011

Instruktør: Terrence Malick

Medv.: Brad Pitt, Sean Penn, Hunter McCracken og Jessica Chastain

Genre: Drama

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS

Længde: 138 min

Premiere dato: 19. maj 2011

Biodistributør: SF-Film
ANNONCE
The Tree of Life - Trailer
Lad mig slå det fast med det samme; The Tree of Life er ikke helt det ubetingede mesterværk som jeg havde håbet på, da jeg udnævnte den til 2011s ”must see” film.  Men den skal ses alligevel, for når den er bedst er den nemlig en poetisk, storladen og nærmest spirituelt sanselig hyldest til livet og kærligheden.
ANNONCE
SF-Film - The Tree of Life SF-Film
Filmen forgår i 1950’erne og handler om familien O’Brien der bor i en idyllisk forstad. Familiens overhoved Mr. O’Brien (Brad Pitt) styrer sine tre sønner med hård hånd. Den ældste søn Jack (Hunter McCracken) har arvet sin kærlige mors følsomme sind og ikke rigtig kan indfinde sig med faderens kæft, trit og retning opdragelse.
ANNONCE
SF-Film - The Tree of Life SF-Film
Største delen af filmen handler om Jacks barndom og ungdomsoprør mod faderen, men det er broderens utidige død, der kommer til, at præge Jack resten af livet og får ham til at stille sig selv det ultimative universelle spørgsmål; Hvem er jeg?
SF-Film - The Tree of Life SF-Film
Det er de store spørgsmål Malick tager op: Livet, kærligheden og døden og det er som om filmen vil for meget, hvilket gør The Tree of Life til en ujævn film. Til tider er den åndeløst smuk i dens skildring af jordens skabelse og fantastiske natur optagelser, som Terrence Malick er mester i at fotografere. Andre gange er den på grænsen til at være gabende kedelig. Historien er filmens største problem. Man kommer aldrig rigtigt ind under huden på hovedpersonen Jack. Især i skikkelse af Sean Penn som den voksne Jack, halter filmen i substans. Muligvis fordi han ikke får mere en 5 minutters skærm tid, sammenlagt. Forhåbenligt får vi en directors cut en dag, der kan uddybe den del lidt mere.
ANNONCE
SF-Film - The Tree of Life SF-Film
Malicks genialitet ligger i filosofien om at less is more. Hvad der ikke bliver forklaret, skaber publikum selv i deres fantasi og på den måde bliver filmen mere vedkommende for den enkelte seer. Da filmen sluttede var der fuldkommen stille i biografen. Alle blev siddende gennem rulleteksten. Det var som om folk lige skulle synke oplevelsen, hvilket kun beviser at filmen indeholder mere under overfladen end som så og vil vokse i publikummets sind, længe efter de forlader biografen.
ANNONCE
SF-Film - The Tree of Life SF-Film
Det er muligvis en af den slags film der også vil ændre sig for, hver gang man ser den, jo ældre man bliver og som ens liv former sig. Men dét vil jo kun tiden vise. Så kig efter en ny anmeldelse om ca 10 års tid.
Del

Seneste nyt

Annonce