Connery

The Strangers

Psykologlisk thriller med Liv Tyler.

5 ud af 6 stjerner
Forestil dig at du er alene i et stort hus, der ligger øde og mørkt. Klokken er 04:00 om morgenen. Pludselig banker det hårdt på døren!
The Strangers
Det er lige præcis, hvad der sker for Liv Tyler i den isende thriller 'The Strangers'.
Kæreste parret Kristen McKay (Tyler) og James Hoyt (Scott Speedman) har lånt hans forældres sommerhus, for at tilbringe weekenden, og prøve at redde deres skrantende forhold.

Men ikke længe efter at de er ankommet, banker det på døren. Det er en ung kvinde, der spørger efter en anden kvinde. James siger at hende, hun søger ikke bor der og kvinden går igen. Parret synes det er lidt mærkeligt, men tænker ikke videre over det.
Stemningen mellem James og Kristen er ikke god og James kører en tur, for at hente cigaretter og være lidt alene.
ANNONCE
The Strangers
Mens Kristen er alene, banker det pludseligt på døren igen.

Kvinden er tilbage og stiller det samme spørgsmål som før. Kristen fortæller atter kvinden, at hun er gået forkert og kvinden går igen.

Lidt efter kigger Kristen ud af vinduet og ser kvinden stå, midt på græsplænen.

Hun har en uhyggelig maske, der forestiller en porcelæns dukke på.
Kristen bliver nu bange og ringer til James og beder ham om, at skynde sig tilbage, men pludseligt bliver forbindelsen cuttet.

Det er cirka der omkring, at det lige så langsomt begynder at løbe én koldt ned af ryggen, og de små hår begynder at rejse sig på kroppen. Men det er desværre kun begyndelsen på, hvad der skal blive parrets værste nat, i deres liv.
ANNONCE
The Strangers
Der er ikke noget lir over 'The Strangers'. Det er en helt simple historie om tre maskerede mennesker, der bryder ind hos en familie og terroriserer dem. Og det fungerer upåklageligt.

Det er befriende, at historien ikke er overfortalt med en masse twist, flere historielinjer og smarte overgange. Der er stemning og uhygge, og det er alt, hvad man har brug for, for at lave en god gyser.

Filmen spiller på det, der er rigtig mange menneskers værste mareridt, nemlig invadering af ens hjem. Et sted, hvor vi normal vis føler os trygge.

Historien er lettere inspireret af (Charles) Mason kultens bestialske mord på bl.a. Sharon Tate, hendes ufødte barn og 5 andre mennesker, i august 1969.
ANNONCE
The Strangers
Og så har den debuterende manuskript forfatter og instruktør, Bryan Bertino, trukket på en barndoms oplevelse, han havde, hvor en kvinde en sen aften ringede på hans forældres dør og spurgte efter en kvinde, der ikke boede der.

Jeg er en hærdet gyser entusiast, men 'The Strangers' fik flere gange min puls op og kører.

Det er ikke splat, det er psykologisk gys. Filmen bygger langsomt op og øger spændingen, med nærmest matematisk præcision, så man til sidst er ved, at gå ud af sit gode skind.

Selv gyser kongen Stephen King har udtalt, at det er en af de mest uhyggelige film, han længe har set.
Det må siges at være noget af en anbefaling.

'The Strangers' er klassisk suspense thriller, i bedste Alfred Hitchcock stil.

'The Strangers' havde premiere den 31. oktober, landet over.
ANNONCE
The Strangers
Teknisk information:
Original titel: The Strangers
USA, 2008
Instruktør: Bryan Bertino
Medv: Liv Tyler, Scott Speedman, Kip Weeks, Gemma Ward, Laura Margolis og Glenn Howerton
Genre: Gyser/Thriller/Suspense
Billedformat: 2.35:1
Lyd: DTS/Dolby Digital 5.1
Længde: 85 min.
Premiere dato: 31. oktober 2008
Biodistributør: Sandrew Metronome
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce