Connery

The Sims til PC

Måske har du hørt om og spillet "The Sims". Hvis ikke, så er det måske noget for dig.

Når fyrene sidder og spiller deres krigs-, bil- eller fodboldspil er du måske også en af dem, der bare lukker af med det samme. Det er jo bare ikke en pige-ting. Men vi vil da også spille, vil vi! The Sims er ikke udelukkende et spil for piger, men piger har nok en tendens til at blive meget grebet af det.
ANNONCE
The Sims til PC
Dette spil har jeg i perioder brugt rigtig meget af min tid på de sidste par år. Jeg synes simpelthen bare, at det er suverænt. Jeg bliver grebet af det, det er godt lavet og jeg kan finde ud af det!

Det gælder om at styre nogle personer i Sims-samfundet. Man starter helt fra bunden med at vælge sine figurers udseende og karaktertræk. Man kan lave enkeltpersoner, par eller hele familier med børn. Når man har fundet de personer man vil have, skal man til at bygge sit hus. Man har et temmelig lille budget, som ikke rækker langt, da man jo skal have både selve murene i huset, som er ret dyre, og derefter møbler. Så gælder det om at vælge de allermest nødvendige ting. Det er måske nok ikke særlig sjovt at sidde i et lille hus uden tapet eller gulvtæppe, og kun med møbler som en billig, grim seng, et køleskab og et toilet. Men det er nu engang Sims-spillets barske realiteter.

I starten går man meget op i at få skaffet nogle flere penge, så huset kan blive et ordentligt sted at bo, samt at de forskellige personer skal have et godt forhold til resten af familien. Et par kan for eksempel ikke sove i seng sammen, hvis de ikke er forelskede. Det er ikke altid lige let at få dem til at blive det, og nogle gange kan det simpelthen bare ikke lade sig gøre. Jeg bliver selv temmelig frustreret når det sker. Men i det virkelige liv kan man selvfølgelig heller ikke tvinge folk til at kunne lide hinanden.

Penge skaffes ved at man får et arbejde. Ofte er det nogle irriterende arbejdstider, som gør det svært at få dagene til at hænge sammen, og man får næsten ingen penge ud af det. Men efterhånden som man stiger i rang bliver lønnen bedre og arbejdstiden mere acceptabel. For at stige i rang skal man eksempelvis træne sin kondition, studere mekanik eller kreativitet, alt efter hvilken branche man er i. Imens de voksne arbejder går børnene i skole. De skal bare læse lektier engang imellem, så får de topkarakterer. Hvis man til gengæld holder børnene hjemme fra skole i tilstrækkelig lang tid, ender de med at skulle ind i militæret i stedet for, og de bliver hentet en dag, for aldrig at vende tilbage...

I den første udgave var det ovennævnte sådan set hovedmissionen i spillet. Der kan gå rigtig mange timer foran skærmen med at få det hele til at fungere. Men når man er nået så langt som muligt i spillet, altså når man har alle de dyreste møbler, det bedste job, den perfekte familie, ja så er det tid til fornyelse.

Du kan for eksempel vælge at få en lille baby. Den kræver meget tid og energi, og giver lidt udfordring. Når barnet så er vokset op og blevet til et almindeligt barn, ja så er du tilbage hvor du startede, bare med en ekstra persons behov at opfylde. Hvad så? Jo, her plejer jeg så at begynde at spille useriøst. At få dine figurerer til at flirte med naboerne er faktisk temmelig skægt. Det kan ende i jalousi, slagsmål og nye par. Ret underholdende! Men det bliver måske nok ikke ved med at være sjovt, og så er det første udgave af The Sims ligesom spillet færdig. Derfor opfandt firmaet bag The Sims, EA Games, tillægspakkerne!
ANNONCE
The Sims til PC
Tillægspakker

Der er kommet flere og flere tillægspakker til spillet. Dem lægger man ind på computeren, og gør derved spillet større og større. De første tillægspakker indeholdt bare flere møbler og en funktion der gjorde, at man kunne designe sit eget tapet og gulvtæppe. Men så begyndte der at komme nogle, efter min mening, meget mere spændende og sjove pakker:

The Sims Houseparty: Indførte den funktion, at man kan holde store fester med sine Simmere. De kan drikke sig temmelig fulde og til sidst vælte rundt og danse eller slås. Ret underholdende!

The Sims Hot Date: Man kan nu tage sin Simmere ud på dates med hinanden, og de kan gå i parken, på café eller meget andet.

The Sims On Holiday: Simmerne kan tage på skiferie, ud i en hytte i skoven eller til havet og slikke sol.

The Sims Unleashed: Kæledyr er kodeordet her! Katte, hunde, fugle og krybdyr. De er nu søde de små. Men er de også det, når de konstant tisser i soveværelset?

The Sims Superstar: Simmerne kan nu tage til Studieby. Her får de mulighed for at blive superstjerner. Model-, skuespiller- eller sangkarrieren er indenfor rækkevidde. Men det kræver masser af hårdt arbejde og en stor portion tålmodighed!

The Sims Makin' Magic: Trylle, trylle, trylle! Naboen trylles om til en frø! Kærlighedslivet bliver bedre som ved et trylleslag. Dét og meget andet kan pludselig lade sig gøre!

Cirka midt i september udkommer Sims 2. Jeg glæder mig faktisk, det må jeg indrømme. Dette kommer der også en artikel om. Glæd dig!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce