Connery

The Sessions [Anmeldelse]

Livsbekræftende og vanvittig morsomt drama om en handikappets ukonventionelle sexliv.

5 ud af 6 stjerner
Twentieth Century Fox - The Sessions [Anmeldelse] Twentieth Century Fox
The Sessions er baseret på en autentisk historie om skribenten og poeten Mark O'Brien, der som blot 10-årig blev ramt af polio, hvilket lammede hans krop og tvang ham til at leve resten af sit liv i en jern lunge-maskine, der hjalp ham med at trække vejret 20 timer i døgnet. Vi møder Mark i en alder af 38 år og han har ét brændende ønske: Han vil gerne prøve at opleve, hvordan det er at have sex med en kvinde, men problemet er bare at den dybt religiøse Mark er rædselsslagen ved tanken om den fysiske kontakt med et hunkøn. Han opsøger derfor præsten Father Brendan (William H. Macy), for at få rådgivning omkring sit dilemma. Father Brendan foreslår, at Mark kontakter en sexolog, der både kan tilfredsstille hans fysiske behov og samtidigt arbejde med Marks mentale tilstand og hans skyldfølelse overfor sig selv.
ANNONCE
Twentieth Century Fox - The Sessions [Anmeldelse] Twentieth Century Fox
Mark tager kontakt til sexterapeuten Cheryl Cohen-Greene (Helen Hunt) og arrangerer en terapi time, som det så pænt hedder. Cheryl igen understreger, at hun ikke er prostitueret, da hendes arbejde ikke udelukkende handler om seksuel tilfredsstillelse, men også om healing af sindet. Deres første møde er meget akavet. Mark er meget nervøs og får udløsning før Cheryl overhovedet har rørt ved hans kønsdele.
ANNONCE
Twentieth Century Fox - The Sessions [Anmeldelse] Twentieth Century Fox
Men langsomt kommer de tættere på hinanden og Mark formår at løsne lidt op og give sig hen til terapien og ikke mindst Cheryl, som han ikke kan undgå at forelske sig i. Cheryl kan heller ikke benægte, at hun også har udviklet følelser for Mark gennem deres sessioner, men Cheryl er gift og befinder sig derfor i et alvorligt dilemma.
ANNONCE
Twentieth Century Fox - The Sessions [Anmeldelse] Twentieth Century Fox
The Sessions er en utrolig livsbekræftende film. Man får virkelig sat sit eget liv i perspektiv, når man ser, hvor meget Mark O’Brien har fået ud af sit, på trods af sit handikap. Derudover er det en rørende og bittersød kærlighedshistorie om to mennesker, der mod alle odds forelsker sig i hinanden og må acceptere at livet ikke altid udformer sig som forventet.
ANNONCE
Twentieth Century Fox - The Sessions [Anmeldelse] Twentieth Century Fox
Bedst af alt er måske kemien og det formidable sammenspil mellem John Hawkes og Helen Hunt. Begge fortjener en Oscar nominering, men det var desværre kun Helen Hunt der løb med den ære. The Sessions har fundet den perfekte balance lige midt imellem et smil og en tåre. Filmens emne kunne sagtens være blevet lummert eller direkte frastødende, men instruktøren Ben Lewin, formår med et humoristisk blik, at holde stilen ren hele vejen igennem og The Sessions kan derfor kun siges at være en vaskeægte syndig nydelse, som alle burde give efter for.
ANNONCE
Drengerøvs faktor: 50 %
 
Teknisk information:
Original titel: The Sessions
USA, 2012
Instruktør: Ben Lewin
Medv.: John Hawkes, Helen Hunt, William H. Macy, Moon Bloodgood, Annika Marks, Adam Arkin, Rhea Perlman og W. Earl Brown
Genre: Romantisk komedie/Drama
Format: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital/DTS
Længde: 95 min
Premiere dato: 7. marts 2013
Distributør: Twentieth Century Fox
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce