Connery

The Room [Anmeldelse]

Vi har set verdens måske værste film.

3 ud af 6 stjerner
The Room - Trailer
Wiseau-Films - The Room [Anmeldelse] Wiseau-Films

You’re Tearing Me Apart, Lisa!

I forbindelse med premieren på James Francos The Disaster Artist, har vi "desværre" set The Room, som Francos film fortæller historien om tilblivelsen af.

Den succesrige bankmand Johnny (Tommy Wiseau) bor sammen med sin forlovede Lisa (Juliette Danielle) i en to etagers lejlighed i hjertet af San Francisco. Johnny er dybt forelsket i Lisa, men hun elsker ikke Johnny længere, hun er nemlig forelsket i Johnnys bedste ven Mark (Greg Sestero). Samtidigt har naboen, den 15-årige Denny (Philip Haldiman) sine egne problemer med pusheren Chris-R (Dan Janjigian), som han skylder en masse penge, men det er en anden historie...

ANNONCE
Wiseau-Films - The Room [Anmeldelse] Wiseau-Films

I got the results of the test back - I definitely have breast cancer.

Den skruppelløse Lisa forfører Mark og de to indleder en hed affære, selvom han har dårlig samvittighed over det. Lisa forsikrer ham dog om at alt ting nok skal gå, men da Johnny får mistanke om affæren, tager tingene en alvorlig drejning. Nåååå ja og så har Lisas mor brystkræft, men det er en anden historie…

ANNONCE
Wiseau-Films - The Room [Anmeldelse] Wiseau-Films

Oh, Hi Mark!

Med replikker så som ”I did not hit her, it's not true! It's bullshit! I did not hit her! I did not! Oh hi, Mark.”, er The Room blevet en kultklassiker, som fans dyrker i stil med The Rocky Horror Picture Show, hvor de klæder sig ud, råber replikker til hinanden og til lærredet og kaster med skeer og puder i biografen, under visningerne verden over.

ANNONCE
Wiseau-Films - The Room [Anmeldelse] Wiseau-Films

International Man of Mystery

Succesen skyldes ikke mindst filmens excentriske instruktør og hovedrolleindehaver Tommy Wiseau. Han er nemlig lidt af et mysterium. Ingen ved, hvor han oprindeligt stammer fra (hans accent lyder østeuropæisk), hvor gammel han er eller, hvordan han havde de 6 millioner dollars til at financierer filmen for.

ANNONCE
Wiseau-Films - The Room [Anmeldelse] Wiseau-Films

The American Dream

Endnu af grundende til at Wiseau er så fascinerende er, at han er indbegrebet af ”The American Dream”. En ”selfmade man”, der ganske som F. Scott Fitzgerald mystiske millionær Jay Gatsby, er kommet fra ingenting og har opbygget en formue. Det er noget amerikanerne forstår og respekterer. Alt sammen er med til, at gøre The Room endnu mere mystisk og dragende, trods filmens kvaliteter eller rettere mangel på samme.

ANNONCE
Wiseau-Films - The Room [Anmeldelse] Wiseau-Films

The Citizen Kane of Bad Movies

Man skal nemlig ikke mange minutter ind i The Room, før det står klart at Tommy Wiseau, hverken er en stor filmskaber eller skuespiller. The Room minder mest af alt om en dårlig sæbeopera. Den er over melodramatisk, ufrivilligt komisk, tåkrummende pinlig og forvirrende, men samtidig dybt fascinerende i kraft af Wiseaus hudløse ærlighed og virkeligt dårlige skuespil.  Men samtidigt er der noget magisk over filmen. Faktisk bliver den "bedre" jo flere gange man ser den. Jeg svor, at jeg aldrig ville se den igen, efter første gang. Nu har jeg set den 3 gange og nu elsker jeg den!

ANNONCE
Wiseau-Films - The Room [Anmeldelse] Wiseau-Films

The Redemption Artist

Du kan bl.a. se The Room på youtube og i Husets biograf, men det er altså på eget ansvar. Jeg kan også anbefale at lytte til Han Duos fremragende podcasts, hvor de i deres seneste afsnit interviewer Greg Sestero, der fortæller hele historien om han og Tommys venskab og tilblivelsen af verdens bedste-værste film.

ANNONCE
The Room - Full Movie
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 20%

Teknisk information:

Original titel: The Room

Land: USA, 2003

Instruktør: Tommy Wiseau

Medv.: Tommy Wiseau, Greg Sestero, Juliette Danielle, Philip Haldiman, Robyn Paris, Carolyn Minnott og Dan Janjigian

Genre: Drama/Ufrivillig komedie

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 99 min

Bio premiere: 27. juni 2003

Distributør: Wiseau-Films

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce