Connery

The King's Speech

Oscarbelønnet drama med Colin Firth og Geoffery Rush i hovedrollerne.

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og Info:

Drengerøvs faktor: 10 %

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor)


 



Original titel: The King’s Speech

Dansk titel: Kongens store tale

UK, 2010

Instruktør: Tom Hooper

Medv: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Derek Jacobi og Guy Pearce

Genre: Drama

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS

Længde: 118 min.

Premiere dato: 3. marts 2011

Biodistributør: SF-Film



 

 
ANNONCE
The King's Speech - Trailer

Jeg husker stadig, hvilken rædsel det var, når man i folkeskolen skulle læse op for hele klassen i dansk timen. Jeg kunne godt læse ordene, men når jeg blev for nervøs, var det som om, at de bare ikke ville ud af munden. Det resulterede i, at jeg stammede mig igennem 1 ½ sides tekst. Det var mildt sagt ydmygende, og jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der har haft det på den måde.



 

 
ANNONCE
SF-Film - The King's Speech SF-Film

Forestil dig nu at klassekammeraterne er en hel nation og du er kongen af landet. Du er ved gøre sig klar til, at skulle i krig mod Tyskland. Du skal holde en vigtig tale, men der er bare det lille problem; Du stammer noget så frygteligt. The King’s Speech er baseret på den sandfærdige historie om Kong George den 6. af England, der led af netop denne tale fejl.



 

 
ANNONCE
SF-Film - The King's Speech SF-Film

Queen Elizabeth (Helena Bonham Carter) opsøger talepædagogen Lionel Logue (Geoffrey Rush). Lionel må tage uortodokse midler i brug for, at kurere Georges talefejl, hvilket får det blå blod i kog hos den temperamentsfulde og stædige konge. Terapien tvinger nemlig George til, at afslører sine inderste hemmeligheder og traumer. Med tiden knytter de to mænd et usædvanligt venskab.



 

 
ANNONCE
SF-Film - The King's Speech SF-Film

Ironisk nok for filmens tema, er dialogen knivskarp og forbavsende morsom. Geoffery Rush og Colin Firth har et forrygende samspil. Især Rush tilfører sin karakter en inderlighed og lune, der simpelthen løfter filmen til et andet niveau.



 

 
SF-Film - The King's Speech SF-Film

The King’s Speech vandt forleden Oscaren for bedste film for næsen af store publikum succeser som Christopher Nolans Inception og David Finchers The Social Network. Det blev til hele 4 Oscars til The King’s Speech. Blandt andet fik Colin Firth, der også var nomineret sidste år, endeligt og velfortjent prisen for bedste mandlige hovedrolle.



 

 
ANNONCE
SF-Film - The King's Speech SF-Film

The King’s Speech er en enestående film. Der er ikke megen drengerøvs faktor i den, men en gang i mellem har selv drengerøve godt af, at se noget med lidt mere substans. Den har nemlig alt det et godt drama skal indeholde: Den er rørende, den har humor og konflikter og så har den vigtigst af alt en vedkommende og velfortalt historie. The King’s Speech er med andre ord en KONGE film!



 

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce