Connery

The Informant!

"The Informant" er en kulsort komedie om en mand, der pludseligt bliver involveret i en FBI undersøgelse om korruption. Han ser sig derfor nødsaget til at agere spion overfor sit eget firma. Filmen er baseret på en sand historie, selvom man tror det er løgn, når man ser den.

5 ud af 6 stjerner
The Informant!
Mark Whitacre (Matt Damon), en begavet biokemiker, arbejder som underdirektør for den amerikanske landbrugsbiokemiske industrigigant ADM. Pludselig dykker firmaets produktion uforklarligt af Lysin, et lukrativt tilsætningsstof til fødevarer, og ADM mister 7 millioner dollars. Nu dukker mistanken om industrispionage og sabotage op. Ledelsen kontakter derfor FBI, som tager hånd om sagen. Da Mark er manden, der har kontakten til det mistænkte japanske firma, vælger FBI i første omgang at aflytte hans telefonlinjer.

En dag bekender Mark sig til FBI agenten Brian Shepard. Mark fortæller Brian, at der foregår en verdensomspændende sammensværgelse om prisregulering på Lysin. På den måde kan man opretholde et unaturligt højt prisniveau og samtidig spare leverandørerne for milliarder.

Det er FBI selvfølgelig meget interesseret i at høre mere om, men Mark er nødt til at underbygge sin påstand med beviser. Han bliver derfor bedt om at lave lydoptagelser af ADM’s ulovligheder.
ANNONCE
The Informant!
Men Mark er uduelig som agent, og lever sig lidt for meget ind i rollen som Agent 0014 (fordi han er dobbelt så klog som 007)

Som sagen skrider frem, viser det sig også at Mark måske har løjet omkring virussen, for at dække over milliontabet og FBI begynder nu at tvivle på, hvor meget de i virkeligheden kan stole på Mark.
ANNONCE
The Informant!
”The Informant!” er en af årets bedste film.

Lavet som en pastige på div. spionserier fra 50’erne og 60’erne. Inspirationen er en reference til filmens hovedperson, Mark, der opfører sig, som var han selveste James Bond.

Historien bliver fortalt med et kæmpe overskud, og den altid veloplagte Matt Damon, beviser endnu en gang, at han er blandt de bedste skuespillere i Hollywood.
ANNONCE
The Informant!
Ovenpå tre Bourne film, kan man godt gå hen og glemme, hvor dygtig en skuespiller Matt Damon er. Hvis han ikke i det mindste bliver nomineret af Oscar akademiet, så boykotter jeg Oscar uddelingen.

Matt bærer simpelthen denne film. Ingen kunne have gjort det bedre.

Karakteren som Mark Whitacre er som taget direkte ud af en Coen brødrene film. Lige så skæv og lige så underspillet og tør.

Mark kommer bl.a. undervejs i filmen med et væld af ubrugeligt fakta og uinteressante anekdoter, og det er alt sammen vanvittig underholdene.
ANNONCE
The Informant!

Det faktum at filmen er baseret på en sandfærdig historie gør den bare endnu mere vanvittig.

Virkeligheden overgår i sandhed fiktionen, for ingen ville have troet på at dette kunne ske i virkeligheden, hvis det altså ikke var fordi at det faktisk er det…

Den skrupskøre sorte komedie ”The Informant!” har premiere den 30. oktober, landet over.

Drengerøvs factor: 50 %.

ANNONCE
The informant
Teknisk information
Original titel: The Informant!

USA, 2009

Instruktør: Steven Soderbergh

Medv: Matt Damon, Scott Bakula, Melanie Lynskey og Eddie Jemison

Genre: Drama/Komedie

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital/DTS/SDDS

Længde: 108 min.

Premiere dato: 30. oktober 2009

Biodistributør: Sandrew Metronome
Del

Seneste nyt

Annonce