Connery

The Help (Niceville)

Autentisk sydstats drama med Emma Stone.

4 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:
Drengerøvs faktor: 0%
 
Teknisk information:
Original titel: The Help
Dansk titel: Niceville
USA/Indien/De forenede arabiske emirater, 2011
Instruktør: Tate Taylor
Medv.: Emma Stone, Bryce Dallas Howard, Viola Davis, Octavia Spencer og Jessica Chastain
Genre: Drama
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS
Længde: 137 min
Bio premiere: 17. November 2011
Distributør: Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures
ANNONCE
Sydstatsdramaet The Help (Niceville) foregår i Mississippi byen Jackson, i midten af 60’erne. Her er race opdelingen mellem sort og hvid til at tage at føle på. Især én rigmandskone ved navn Hilly Holbrook (Bryce Dallas Howard) er stor fortaler for, at de sorte tjenestepiger og kogekoner, på trods af at det faktisk er dem, der passer, fodrer, opdrager og bruger alt deres tid de hvides børn, skal have deres egne toiletter så, som hun siger; de hvide undgår, at få de sortes bakterier og sygdomme. I det hele taget bliver de sorte kvinder ikke behandlet særlig godt.
ANNONCE
 Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures - The Help (Niceville) Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures
Det finder den unge ambitiøse journalist Skeeter (Emma Stone) fuldkommen uacceptabelt. Skeeter er netop hjemvendt fra sit universitets ophold og finder ud af, at familiens tjenestepige Constantine (Cicely Tyson) uden grund er blevet fyret af Skeeters mor, efter 16 års tjeneste hos familien. Skeeter beslutter sig derfor for, at skrive en bog med tjenestefolkenes historier om, hvor forfærdeligt de bliver behandlet af byens rigmandskonerne. Men tjenestefolkene er lidt modvillige i at fortælle deres historier, da de er bange for at blive fyret og dermed ende på fattiggården. Det lykkes dog Skeeter at overtale to kvinder, Aibileen Clark (Viola Davis) og Minny Jackson (Octavia Spencer) til, at fortælle sandheden, der bestemt ikke er for sarte sjæle.
ANNONCE
 Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures - The Help (Niceville) Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures
The Help er baseret på en sand historie. Det tog forfatteren Kathryn Stockett 5 år, at skrive den kontroversielle bog, der udkom i 2009. Bogen blev afvist af hele 60 forlag, før redaktøren Susan Ramer besluttede sig for at repræsentere Stockett. The Help er siden blevet udgivet i mere end 35 lande og på 3 sprog. Pr. august 2011 har bogen solgt omkring fem millioner eksemplarer og har tilbragt mere end 100 uger på The New York Times bestseller liste.
ANNONCE
 Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures - The Help (Niceville) Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures
The Help er en af den slags film som Oscar akademiet elsker at nominere, men om den rent faktisk går hen og vinder noget er lidt mere tvivlsomt. Det er på mange måder en rigtig god film. Velfortalt og velspillet. Problemet er bare, at filmen ikke er kontroversiel nok til at blive anerkendt. For selvom den rammer alle de rigtige følelsesmæssige tangenter, er den desværre ret hurtigt glemt bagefter.

Der er absolut ingen drengerøvs faktor i denne film, men har man en forkærlighed for store negerkvinder, så er The Help sikkert lige noget for dig!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce