Connery

The Good, The Bad and The Queen

Debutplade fra endnu et Damon Albarn band.

2 ud af 6 stjerner

Kan Damon Albarn virkelig gøre det igen og skabe endnu en succesfuld gruppe. Efter Blur og Gorillaz kommer nu The Good, The Bad And The Queen, et projekt der læner sig op af "The Clash"
The Good, The Bad and The Queen
Damon Albarn på spil igen
Der er ingen tvivl om hvem hovedkraften bag The Good, The Bad and The Queen er. Det nemlig ingen ringere end Damon Albarn. Den tidligere frontmand i succesbandet Blur, der som Oasis evige konkurrenter, har haft store hits som Coffee and TV, og ikke mindst Country House, fra pladen The Great Escape.
 Siden som bagmand i tegneseriebandet Gorillaz, der med sin artform og elektriske lyd fangede publikum. I Gorillaz, fik Albarn, hjælp af den anerkendte britiske Dj Danger Mouse, som blandt andet udgør den ene del af duoen Gnarls Barkley, såvel som hiphop-projektet Dangerdoom.

Samarbejde på ny
I Damon Albarns nye projekt The Good, The Bad and The Queen, er Dangermouse på ny hentet ind som producer. Samtidig oplever vi for tredje gang et stilskift over i en lyd, hvor der kan trækkes tråde til blandet andet The Clash. I modsætning til Gorillaz, er Albarns kendte vocal fra Blur tiden tilbage, og lige netop denne har stor betydning for gruppens udtryk, dog med undtagelse af pladens første nummer History Song, der faktisk virker som en blanding af Gorillaz, The Clash og så The G, The B, The Q. Med reggae akustisk guitarspil fastlægges rammerne for et nummer, hvor Albarns stemme synes påvirket af det elektroniske aspekt.

Helhed?

Jeg har lidt svært ved at se helheden i Albarns seneste udspil, for selvom den samlet set besidder nogle behagelige melodier, og en som altid fantastisk vokal, så fremstår musikken ikke så imponerede nyskabende som man ellers synes at kunne forvente fra en mand som Damon Albarn, Gorillaz projektet in mente. Jeg er også af den overbevisning, at pladen starter bedre end den slutter, og man kan i den tråd diskutere, om ikke Damon Alburn burde fokusere mere på sine enkelte projekter. Som The Clash fan var The Good The Bad The Queen pladen ellers ventet med spænding. Man kan jo blot håbe, at gruppen ved eventuelle fremtidige udspil får styr på, hvilken stil de søger.

Track liste:

01. History song
02. 80's life
03. Northern whale
04. Kingdom of doom
05. Herculean
06. Behind the sun
07. The bunting song
08. Nature springs
09. A soldier's tale
10. Three changes
11. Green fields
12. The good, the bad and the queen
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce