Connery

The Florida Project [Anmeldelse]

Var det noget med en tur til Florida?

6 ud af 6 stjerner
The Florida Project - Trailer
 A24films - The Florida Project [Anmeldelse] A24films

Barndommens Gade

6-årige Moone (Brooklynn Prince) bor sammen med sin arbejdsløse, tidligere stripper og nuværende taber-mor Halley (Bria Vinaite), på Magic Castle Motel, tæt på Walt Disney World i Florida. På trods af at hendes mor er fattig og skraber huslejen sammen ved at sælge ugyldige turpas, stjålne parfumer til turister og prostituerer sig til liderlige familiefædre, er Moone en glad og bekymringsløs lille pige. For hende består tilværelsen nemlig mest af alt af, at hænge ud i og omkring motellerne med sine til jævnaldrende venner Scooty (Christopher Rivera) og Jancey (Valeria Cotto).

ANNONCE
 A24films - The Florida Project [Anmeldelse] A24films

The 3 Mouseketeers

De tre spilopmagere bruger sommerferien på at tiltuske sig gratis is og lave ballade, så motellets vicevært Bobby (Willem Dafoe) er nødsaget til at sætte dem på plads, men også passe på dem, når deres forældre nu ikke er i stand til det.

ANNONCE
 A24films - The Florida Project [Anmeldelse] A24films

Have you seen my Childhood

Indhyllet i neon farver, som var det en Katy Perry musikvideo, udspiller denne nærmest plotløse historie sig. Filmens styrke ligger i instruktøren Sean Bakers (Tangerine, Starlett) valg i at fortælle historien i børnehøjde (ligesom i de gamle Tom og Jerry tegnefilm), hvilket giver filmen en form for uskyld og tillader dens publikum at denne barske virkelighed.

ANNONCE
 A24films - The Florida Project [Anmeldelse] A24films

…In the Land of the Free

Stilmæssigt minder The Florida Project meget om Andrea Arnolds barske American Honey fra 2016 og Harmony Korines hypnotiserende Spring Breakers fra 2012. Alle tre har de det tilfælles, at de viser virkelighedens USA anno 2000 og Trump. Et USA med arbejdsløshed, hårde stoffer, prostitution og tragiske skæbner. En sandhed som amerikanerne bestemt ikke er stolte over.

ANNONCE
 A24films - The Florida Project [Anmeldelse] A24films

Wow Bob, Wow!

Da The Florida Project var slut, udbrød jeg spontant "Wow", for jeg var fuldkommen blæst væk. Dens nærmest dokumentariske realisme gør, at den føles 100% autentisk, portrætteringen af barndommen gør den uskyldsren og smuk og belysningen af fattigdom gør den smertefuldt tragisk.

ANNONCE
 A24films - The Florida Project [Anmeldelse] A24films

Årets bedste film

En anden tragedie er, at bortset fra Willem Dafoes præstation som den godmodige og ikke mindst tålmodige vicevært Bobby, så er filmen fuldkommen forbigået ved div. prisuddelinger. En skændsel, for The Florida Project er IMO årets bedste film, så er det sagt!

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 6%

Teknisk information:

Original titel: The Florida Project

Land: USA, 2017

Instruktør: Sean Baker

Medv.: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe, Christopher Rivera, Valeria Cotto og Mela Murder

Genre: Drama

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 111 min

Dansk bio premiere: 1. marts 2018

Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Dennis Stanley Dennis Stanley

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter
Blog

Kan lugte et dårligt plottwist på kilometers afstand. Det er svært at finde nogen der har set lige så mange film!!

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt