Connery

The Flaming Lips, VOID, videoer 1992-2005

Fremragende DVD med 19 af de amerikanske syrehoveder, flaming Lips' musikvideoer over de sidste 13 år

5 ud af 6 stjerner
The Flaming Lips, VOID, videoer 1992-2005
Jeg har været til få koncerter, der til evig tid har printet sig fast på min nethinde; Bob Hund på Rytmeposten tilbage i 90'erne, Sonic Youth i Vega for 5 år siden og The Flaming Lips for et par år siden, i Amager Bio.

Frontmand Wayne Coyne lovede dengang, at vi alle ville gå fra koncerten på Amager med et forbandet kæmpe smil på. Og det løfte blev indfriet til fulde. Vi gik alle derfra med et dumt, bøvet flækket grin fra det ene øre til det andet- og vi havde egentligt bare lyst til at gå rundt og kramme hinanden og alle andre!!

Til jer der ikke kender Flaming Lips kan jeg fortælle, at de spiller noise pop, neo psykadelic, dream pop - eller noget i den retning. I bund og grund spiller de indie med et syret symfonist twist.

Man kan nok, ved et nærmere bekendtskab med Flaming Lips, blive lidt bange for at medlemmerne faldt i gryden med lsd som små. De er vanvittige, skøre, skægge og ikke mindst fuldstændigt utilregnelige.

Før koncerten på Amager sagde en ven nervøst til mig; bare de nu ikke alle kommer ind på scenen klædt ud som kaniner.

Det gjorde de nu ikke. Ok, trommeslageren havde et stort bjørnekostume på, men ellers var resten af bandet ulasteligt klædt i jakkesæt.

I stedet var der en 10-15 unge mennesker klædt ud som giraffer, bjørne, kaniner, fabeldyr, bevæbnede med batteridrevede spotlights. De dansede rundt til venstre og højre for scenen. Og de dansede hele koncerten igennem - arme, varme mennesker.

Nå, men alt dette skriver jeg jo fordi, at jeg af Warner Music har fået The Flaming Lips, Void, Video Overview In Deceleration. Musikvideoer fra perioden 1992-2005.

Og det er lækkert, lækkert, lækkert. 19 syrede videoer på en time og 20 minutter.

Flaming Lips videoer er ligeså varierede og mærkværdige som bandet selv. Bandet, og især Wayne Coyne, der medinstruerer, har gennem årene skruet en række virkeligt seværdige videoer og billedkollager sammen, der akkompagnerer deres musik perfekt.
ANNONCE
The Flaming Lips, VOID, videoer 1992-2005
"Mr. Ambulance Driver" er den føste video på Void og den første single fra bandets længeventede opfølger til Yoshimi Battles The Pink Robots fra 2002, At War With The Mystics, forventet release januar 2006.

I videoen bliver vi præsenteret for en ung fyr, der fortæller om et tragisk trafikuheld, der har forkrøblet hans hånd. Fyren her er danser og breaker sig gennem nummeret og giver Flaming Lips et syrealistisk udtryk, grænsende til det aparte - med de gamle indiefyre på instrumenter og en ung dansende fyr i bar overkrop og ødelagt hånd.

Og det aparte er lige hvad Flaming Lips elsker at dyrke frem i videoerne. Tag bare "Psychic Wall", hvor alle er klædt ud som store stykker madvarer, mens de snasket til i goo, spiller rock, i svælget på et stort freaky monster.

Eller den eminente Waiting For Superman, hvor Wayne Coyne går og læser en bog og støder hovedet mod en lygtepæl og hurtigt bliver sølet til i blod. Han bliver dog kort tid efter reddet af en lille fyr med superhelte-ambitioner.

Videoerne er indspillet uden nogen særlig drejebog eller uden ambitioner om at ramme en særlig følelse. De er lavet som stemningsbilleder, øjebliksbilleder af Flaming Lips' skøre verden.

Vil man have et indblik i denne verden kan jeg kun anbefale, at man anskaffer sig Flaming Lips, Void. Musikken er gennemført lækker og videoerne er skægge, charmerende og ikke mindst mærkelige.

Flaming Lips, Void, Warner Music, ude nu på DVD
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce