Connery

The Disaster Artist [Anmeldelse]

James Franco genskaber The Room i ny komedie.

3 ud af 6 stjerner
The Disaster Artist - Trailer
Warner Bros. - The Disaster Artist [Anmeldelse] Warner Bros.

Based on a true story

I 1998 mødte den aspirerende skuespiller Greg Sestero, den mystiske og excentriske Tommy Wiseau og de to dannede hurtigt et unikt venskab. Begge havde nemlig drømme om at blive filmstjerner a la James Dean, men begge blev udstødt af Hollywood. Derfor besluttede de sig for at lave deres egen film, som Tommy skrev, instruerede og spillede hovedrollen Johnny i og Greg producerede og spillede Mark, Johnnys bedste ven. Problemet var bare at Tommy ingen anelse havde om, hvordan man laver en film. Resultatet blev The Room, udnævnt til at være en af verdenens værste film, men sidenhen dyrket verden over, hvor fans har givet den en kult status.

ANNONCE
Har du ikke set den, er den et must see, inden du læser videre eller ser The Disaster Artist.
Warner Bros. - The Disaster Artist [Anmeldelse] Warner Bros.

We are family

Nu har James Franco (127 Hours, Pineapple Express) så instrueret en film om tilblivelsen af The Room, baseret på Greg Sesteros selvbiografi "The Disaster Artist: My Life Inside The Room, the Greatest Bad Movie Ever Made". Her spiller han Tommy Wiseau og hans bror Dave Franco (21 Jump Street, Neighbors) spiller Greg Sestero.

ANNONCE
Warner Bros. - The Disaster Artist [Anmeldelse] Warner Bros.

Freaks and Geeks

The Disaster Artist er en svær film at blive klog på. På den ene side vil den gerne inspirerer og hylde Wiseau og Sesteros venskab, men på den anden side udstiller Franco også de to herre som freaks, som vi griner mere af end med. Med The Disaster Artist understeger Franco blot, at Wiseau og Sestero ikke er en del af Hollywood og de bliver det heller aldrig.

ANNONCE
Warner Bros. - The Disaster Artist [Anmeldelse] Warner Bros.

The Devil's in the Details.

Og så er der det med detaljerne. Franco skøjter let og elegant hen over et hav af detaljer, formentligt for at give filmen så poleret en ”Hollywood treatment” som muligt. Men laver man en biografi, må hovedreglen være, at man holder sig så tæt til sandheden som muligt. Det formår Franco ikke og dermed ender The Disaster Artist som en spildt chance og jævnt underholdende film.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 80%

Teknisk information:

Original titel: The Disaster Artist

Land: USA, 2017

Instruktør: James Franco

Medv.: James Franco, Dave Franco, Ari Graynor, Seth Rogen, Alison Brie, Jacki Weaver, Josh Hutcherson og Zac Efron

Genre: Biografi/Komedie/Drama

Billedformat: 2.39:1

Lyd: Dolby Digital/Dolby Atmos

Spilletid: 104 min

Dansk bio premiere: 1. februar 2018

Distributør: Warner Bros.

ANNONCE
Del

Seneste nyt