Connery

The Decemberists

The Decemberists er klar igen med endnu en samling af fortællinger.

2 ud af 6 stjerner
Endnu en gang er Colin Meloy og The Decemberists på spil med et lumsk album, med bizarre såvel som morsomme historier. De Amerikanske Folkrockere er med The Crane Wife på ny klar til at indtage folks tanker.
The Decemberists
The Crane Wife
The Decemberists fjerde album, The Crane Wife, byder som gruppens tidligere udspil på en blandet oplevelse af musikalsk glæde og historie fortælling. Som ved tidligere udgivelser, er det noget bestialske tekster lytteren udsættes for med temaer om mord og voldtægt.
The Decemberists byder stadig på herlige melodier, der dog er blevet en smule simplere, for hvor de tidligere gerne brugte strygere og fløjte, er orglet på dette udspil i centrum.
Titlen The Crane Wife, er taget fra et japansk sagn om en mands nysgerrighed og grådighed og denne inspiration skaber en hvis nærhed for læseren der må have 'lyttelapperne' ude for både at nyde musik såvel som historier.

Alternative numre:
En sjov ting man lægger mærke til på The Crane Wife, er sangen The Island, der viser Moleys ide med tekster som historier. The Island er opdelt i 3 undertitler(Come and See, The Landlord's Daughter og You'll Not Feel The Drowning) og består som 3 numre, mix'et sammen til 1 med et herligt intermezzo, der vil få lytteren til at tænke i retning af tidligere sørøverinspirerede The Decemberists numre.
Fremhæves på pladen må også Yankee Bayonet, hvor Colin Meloy synger herlig folkpop duet med Laura Veirs, og hvor især omkvædets lidt lallede udtryk vil stå som en klar The Decemberists klassiker.

Fornuftigt fjerde udspil
Tilbage står vi med en plade, der med sine små historier og ofte herlige melodier, nok skal glæde lytteren i mange timer. Det er en sjov skabning og blanding af musik og historie. Samtidig besidder numrene utrolig stor variation, der sikre, at hvert nummer er en oplevelse for sig.

Track liste :

01. The crane wife
02. The island
03. yaknee bayonet
04. O Valencia
05. The perfect crime nr.2
06. When the war came
07. Shankill butchers
08. Summersong
09. The crane wife 1&2
10. Sons & daughters

http://www.decemberists.com/

(Et besøg på The Decemberists hjemmesiden kan anbefales i jagten på at forstå dette univers.)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce