Connery

The Darkest Hour - Intet nyt under Sci-Fi solen

Kliché fyldt science fiction film med Emile Hirsch i hovedrollen.

1 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:
Drengerøvs faktor: 40%
 
Teknisk information:
Original titel: The Darkest Hour
USA/Rusland, 2011
Instruktør: Chris Gorak
Medv.: Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella, Rachael Taylor, Joel Kinnaman, Veronika Ozerova og Dato Bakhtadze
Genre: Action/Gyser/Sci-Fi
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 89 min
Bio premiere: 12. januar 2012
Distributør: SF Film
ANNONCE
To amerikanske forretningsmænd Sean (Emile Hirsch) og Ben (Max Minghella) rejser til Moskva med drømmen om at blive millionærer, men de bliver fælt skuffet, da en skruppelløs svensker ved navn Skyler (Joel Kinnaman) stjæler den idé de skulle fremlægge, lige for næsen af dem. Nedtrykte går de to unge mænd derfor på natklub, for at drikke skuffelsen væk. Her møder de to amerikanske piger Natalie (Olivia Thirlby) og Anne (Rachael Taylor), der er på ferie i Moskva. Alt i mens de fire fester løs, brydes himlen pludseligt af mystiske ildkugler, der styrter mod jorden.
ANNONCE
SF Film - The Darkest Hour - Intet nyt under Sci-Fi solen SF Film
Nysgerrige beskuere ser på mens en nervøs politibetjent langsomt nærmer sig en af den nedslående kugler. Han rækker ud med sin politistav, for i næste sekund at blive tilintetgjort af rumvæsnets elektriske ladning. De skræmte unge flygter tilbage ind i klubben, men kun få overlever den voldsomme massakre, der udspiller sig på natklubben såvel som i resten af byen.

Ved daggry bevæger Sean, Ben, Natalie, Anne og Skyler sig ud i Moskvas øde og ødelagte gader for at finde hjælp. Men de må passe på, for om dagen er rumvæsnerne usynlige og kan overraske dem, når som helst. Undervejs møder de den unge, smukke Vika (Veronika Ozerova) og opfinderen Sergei (Dato Bakhtadze) der måske har luret, hvordan man får kål på den krigeriske rumvæsner.
ANNONCE
SF Film - The Darkest Hour - Intet nyt under Sci-Fi solen SF Film
Hvis du synes at handlingen lyder bekendt, så er det ikke så underligt. Det eneste originale islæt i denne film er nemlig, at den foregår i Rusland i stedet for USA. Ud over det er historien den samme som den, vi er blevet fortalt igen og igen, siden science fiction genren blev opfundet, senest i den lige så forfærdelige Battle: Los Angeles.

Det er tydeligt at filmen ikke er produceret af Hollywood, for man bemærker straks på filmens skrabede look, at filmskaberne ikke har haft et særligt stort budget. Der er lagt meget vægt på rumvæsnerne og de visuelle effekter, er da også ganske troværdige, men ud over det, så efterlader filmen meget at ønske, ikke mindst på manuskript og karakter udviklings fronten.

Emile Hirsch, bedst kendt for Into the Wild og Milk, spiller filmens hovedperson og helt Sean. Han er normalt en ganske solid skuespiller og har vundet et utal af priser for sine præstationer, men selv ikke han kan redde The Darkest Hour fra at være lige så dødsdømt, som resten af jordens befolkning i filmen.
ANNONCE
SF Film - The Darkest Hour - Intet nyt under Sci-Fi solen SF Film
Med mindre du er kæmpe science fiction fan, og bare ikke kan få nok af onde rumvæsner, der vil overtage jorden og tilintetgøre menneskeheden, så er der absolut ingen grund til at se The Darkest Hour. Jeg ville personligt hellere se 3 sæsoner af De unge mødre end at sidde igennem denne film igen... Ahhh okay… 3 sæsoner er måske lige i overkanten…
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce