Connery

The Burger Shack: øko-burgere i hjertet af Århus

Burgere i særklasse

Den moderne madkultur er efterhånden ved at blive oversvømmet af utallige burgerbarer rundt omkring i landet, hvilket gør det til noget af en mission at finde frem til de steder, som stikker hovedet over de andre. Vi har det seneste stykke tid været vidt omkring og haft det ’hårde’ job at smage os frem til nogle af de mere nævneværdige steder, og i denne omgang faldt blikket på The Burger Shack i Århus.

Vi smuttede forbi den lille intime biks på Frederiksgade i Århus, hvor vi bliver mødt af en anderledes, rustik, men dekorativ bar med rå træskiver og udfoldede bogomslag limet til væggen som en collage. Et image der både udtrykker innovation, men mest af alt lægger sig op af deres økologiske tilgang til burgeren.

ANNONCE
The Burger Shack: øko-burgere i hjertet af Århus
@The Burger Shack - The Burger Shack: øko-burgere i hjertet af Århus @The Burger Shack

Burgeren blev serveret i sin egen kurv med dertilhørende pommes frites, og i dagens anledning en Budweiser til at få den fulde oplevelse. Ved første øjekast kunne burgeren, på trods af barens brændemærkede logo på overbollen, godt ligne alle andre burgere, men så snart man griber fat om krabaten, kan man godt mærke, at der er noget anderledes på færde.

Burgeren har bevaret en umådelig saftighed i alle lag og bøffen er perfekt tilberedt med et delikat bid og en fast struktur, som understreger, at vi har fat i noget kvalitetskød fra den hjemlige, danske side af industrien. Burgeren er spækket til med grønne, sprøde grøntsager akkompagneret af sprødstegt bacon og et stykke letsmeltet ost. Bøffen stjæler dog størstedelen af opmærksomheden, da kokkene på trods af bøffens tynde form har formået at have en fin lyserød farve i midten. 

ANNONCE
@The Burger Shack - The Burger Shack: øko-burgere i hjertet af Århus @The Burger Shack

Sammen med burgeren kommer fritterne, som af mange ses som et mindst lige så vigtigt element i hele oplevelsen. Der er bestemt heller ingen skuffelser på denne front, da fritterne er stegt til en eminent sprødhed og drysset med granuleret parmesan. Desuden kan man i stedet for fesne ketchuppakker og lignende få tre forskellige dyppelser med til sin menu – alt fra chilimayo til bearnaise-saucesmagende estragon-creme. Hjemmerørt, selvfølgelig.

Konceptet med både økologi og lokale råvarer er mindst ligeså tilfredsstillende et element i oplevelsen som selve brugeren. Ordet ’hjemmelavet’ bliver skammeligt misbrugt i disse dage, så derfor er det skønt at se et eksempel på, hvordan ordet kan komme til sin ret. Bæredygtighed og dyrevelfærd går hånd i hånd med overkommelige priser og en himmelsk smagsoplevelse. The Burger Shacks burger blev af Børsen.dk kaldt for den bedste af sin slags i Århus, og indtil vi bliver overbevist om andet, så er vi ret sikre på at deres kandidat har en ret god chance for tronen!

ANNONCE

The Burger Shack

Hvor? Frederiksgade 39, Aarhus

Facebook

Hjemmeside

Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

Manden med fingeren på pulsen og et skarpt øje for en god historie, en ny trend eller de nyeste announcements i hverdagen og på det store lærred. 

[...læs mere]

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt