Connery

The Bling Ring [Anmeldelse]

Sofia Coppola er tilbage med et nyt \"teen-tale\". Denne gang med en twistet Robin Hood-agtig historie, der er virkelig hændt.

3 ud af 6 stjerner
SF Film - The Bling Ring [Anmeldelse] SF Film
Marc (Israel Broussard) er ”the new kid on the block”. Han og hans mor er netop flyttet til Hollywood og Marc er begyndt på en ny skole. Her får han hurtig en ny veninde Rebecca (Katie Chang), som introducerer ham for resten af kliken; Nicki (Emma Watson), Chloe (Claire Julien) og Sam (Taissa Farmiga). De går alle op i mode og især Rebecca er besat af kendisverdenen.

En dag får hun en idé. Paris Hilton er i Europa, så hun og Marc googler Paris' adresse og tager hjem til hende. Utroligt nok er ligger nøglen under måtten og alarmen er slået fra, så de to unge kan gå frit ind i Hiltons kæmpe palæ. Her boltrer de sig i alle hendes designer sko, tasker, tøj, smykker osv og stjæler kun nok til at Paris ikke opdager noget.
ANNONCE
SF Film - The Bling Ring [Anmeldelse] SF Film
Marc og Rebecca fortæller de andre om deres oplevelse og så vil de selvfølgelig også have en bid af kagen. Derfor begynder de unge systematisk, at plyndre de intetanende stjerners hjem, blot ved hjælp af google og div. sladder hjemmesider. Men grådigheden tager overhånd og de unger bliver opdaget og dømt, hvilket ironisk nok gør teenagerene kendisser og ender med selv at blive dyrket som idoler.
ANNONCE
SF Film - The Bling Ring [Anmeldelse] SF Film
Det er nemt at se, hvordan Sofia Coppola har kunnet se en oplagt film i Vanity Fair artiklen, som hun oprindeligt blev inspireret af. Den autentiske historie om den såkaldte ”Bling Ring” er næsten for god til at være sand. Filmen starter også godt. Men går ret hurtigt i stå og bliver repeterende, i stedet for at formå, at opbygge en eller anden form for suspense, efterhånden som nettet strammes og man godt kan regne ud, hvordan det vil ende for den unge tyvebande.
ANNONCE
SF Film - The Bling Ring [Anmeldelse] SF Film
Historien bliver en slags tidsbillede af samfundets forskruede idealer og ungdommens overdrevne idoldyrkelse. Det er den amerikanske drøm der vendes på hovedet og bliver sat under en loop. Spørgsmålet er nemlig om medierne og stjernerne ikke selv er med til at skabe disse teenagers forvrænget virkeligheds syn og stræben efter rigdom og berømmelse, som div. reality programmer i dén grad er et bevis på og som de selv bliver offer for?
ANNONCE
SF Film - The Bling Ring [Anmeldelse] SF Film
Det er et interessant spørgsmål, men emnet havde måske egnet sig bedre til en dokumentar. I alt fald lykkes det ikke Sofia Coppola at grave dybt nok ned i de unges psyke, til at vi synes karaktererne er særlig interessante og dermed ender de og filmen som helhed desværre med at blive lige så overfladisk, som den idoldyrkelse TMZ, E!, MTV og resten af sladderspalten serverer for ungdommen.
ANNONCE
Drengerøvs faktor: 25%
 
Teknisk information:
Original titel: The Bling Ring
USA/UK/Frankrig/Tyskland/Japan, 2013
Instruktør: Sofia Coppola
Medv.: Katie Chang, Israel Broussard, Emma Watson, Claire Julien, Taissa Farmiga, Georgia Rock, Leslie Mann, Paris Hilton og Kirsten Dunst.
Genre: Drama/Krimi
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital/DTS
Spilletid: 90 min
Dansk bio premiere: 11. juli 2013
Distributør: SF Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce