Connery

The Beaver - et stk. Mel Gibson og hans bæver

Mel Gibson giver den hele armen i dette gribende drama om en mand og hans bæver.

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor og info:
Drengerøvs faktor: 30%
 
Teknisk information:
Original titel: The Beaver
USA/De forenede arabiske emirater, 2011
Instruktør: Jodie Foster
Medv.: Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin og Jennifer Lawrence
Genre: Drama
Billedformat: 2.40:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS-HD MA
Længde: 91 min
Bio premiere: 1. Juni 2011
DVD premiere: 1. November 2011
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Hvis du troede, at Mel Gibson var færdig som skuespiller efter heftige skriverier om racistiske udtalelser, alkoholisme og hustruvold, så kan du godt tro om igen. Mel har ALDRIG været bedre!

Det beviser han i Jodie Fosters nye film The Beaver, som udkom på dvd og Blu-ray tidligere på måneden. Her spiller Mel, Walter Black, en deprimeret ægtemand og legetøjsgrossist, vis teenage søn Porter (Anton Yelchin) hader ham og kone Meredith (Jodie Foster) vil skilles fra, da hun heller ikke kan holde ham ud længere. Walter bestiller nemlig ikke andet end, at sove dagen lang. Hans depression har simpelthen lammet ham, og gjort ham til en tom skal.
ANNONCE
Nordisk Film - The Beaver - et stk. Mel Gibson og hans bæver Nordisk Film
Walter er i et sort hul, som han ikke kan komme ud af og en aften, hvor han har drukket sig godt og grundigt fuld og sidder alene og deprimeret på et hotel værelse, beslutter han sig for at tage sit eget liv. Det mislykkes og Walter vågner op næste dag med en bæver hånddukke på hånden, som han har fundet i en skraldespand. Det er jo i sig selv mærkeligt nok, men da bæveren pludseligt begynder at tale til Walter, igennem Walter selv, tror han, at han er blevet skør. Der går dog ikke lang tid, før Walter indser, at bæveren har en særdeles positiv effekt på hans sindstilstand og pludseligt er han som født på ny.
ANNONCE
Nordisk Film - The Beaver - et stk. Mel Gibson og hans bæver Nordisk Film
Walter har fået fornyet energi og mod på livet. Bæveren har inspireret ham til at lancere en legetøjs bæver, som giver hans firma et tiltrængt opsving i deres salgstal. Til at starte med er hans kollegaer og familie selvfølgelig skeptiske overfor bæveren, men de kan ikke ignorerer det faktum, at Walter uden tvivl har det bedre med bæveren på hånden.

Kun hans søn Porter vil ikke accepterer sin fars alternative behandlings metode. Han er nemlig bange for, at han minder for meget om sin far, som han hader og vil gøre alt for ikke at ende som.

I takt med at bæveren begynder at fylde mere og mere i Walters liv, bliver den et problem, især for hans kone Meredith, der bare vil have den gamle Walter tilbage, men spørgsmålet er, om den mand overhovedet findes længere…?
ANNONCE
Nordisk Film - The Beaver - et stk. Mel Gibson og hans bæver Nordisk Film
Hvis der er nogen som helst form for retfærdighed til, så bliver Mel Gibson Oscar nomineret for denne præstation. Det er nemlig hans præstation, der bærer hele filmen. Historien i sig selv er ganske vidst velfortalt, men det kunne sagtens været gået helt galt og blevet ufrivilligt komisk med en mand og en talende bæver på hånden.

Før Mel fik rollen havde navne som Jim Carrey og Steve Carell været oppe at vende, og så havde det unægteligt været en meget anden film vi havde fået at se.

På en eller anden måde er rollen som Walter Black nemlig skabt til Gibson. Historien afspejler hans eget liv på mange måder og der er ingen tvivl om, at de ægteskabs problemer med hans russiske ekskæreste Oksana Grigorieva og den efterfølgende livs krise som Mel Gibson gennemgik under optagelserne, har sat sit præg på hans præstation. Det er nok noget nær det tætteste, man kommer på den sande Mel Columcille Gerard Gibson.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce