Connery

The Awakening - Nu på video

Hårrejsende spøgelseshistorie med Rebecca Hall og Dominic West

4 ud af 6 stjerner
Året er 1921. England er et land i sorg oven på Første Verdenskrig og tabet af de mange soldater, der måtte lade livet i kamp. På grund af de mange omkommende er det også en tid for spøgelser. Aldrig har der været så mange observationer af spøgelser i landet, som nu. Forfatteren Florence Cathcart (Rebecca Hall) har udgivet en bog, der stiller spørgsmål ved, hvorvidt spøgelserne virkelig findes eller det hele bare er overtro.

Således afslører hun under en seance også et par plattenslagere, der udnytter sørgende enkers skrøbelige tilstand, ved at bringe dem i kontakt med de afdøde, for en god sum penge, naturligvis. En dag bliver Florence bedt om at besøge en drenge kostskole, hvor der er blevet opserveret overnaturlige hændelser, efter at en elev på mystisk vis døde på skolens grund.
ANNONCE
Nordisk Film - The Awakening - Nu på video Nordisk Film
Til at starte med lader den universitetsuddannede Florence sig ikke påvirke af de mange uforklarlige hændelser, der sker på skolen. Som en anden Sherlock Holmes bruger hun videnskaben og sin sunde fornuft, til at opklare mysteriet om den døde dreng og spøgerierne på skolen. Men da de uforklarlige fortsætter og endda tager til, efter Florence har opklaret sagen, viser det sig, at der måske alligevel er mere mellem himmel og jord, og at Florence muligvis selv er en vigtig brik i hele puslespillet.
ANNONCE
Nordisk Film - The Awakening - Nu på video Nordisk Film
Der skal efterhånden ret meget til at skræmme mig. Jeg er en hærdet gyserfilmsentusiast og spøgelseshistorier er normalt ikke en af mine yndlingsgrene af genren, men The Awakening kan et eller andet, der fik de små hår til at rejse sig i nakken på mig. Filmens historie kryber lige så langsomt ind under huden på sit publikum og hæver ens hjertebanken i takt med, at gyset tager til. En af de måder denne film skiller sig ud fra mængden er ved, at den er så minimalistisk i sine redskaber. Der er med andre ord ikke en masse flashy computer effekter og billige chok effekter at hente her.

I stedet benytter instruktøren Nick Murphy sig af den mest snedige teknik af dem alle; suspense (spændingsopbygning). Det er meget mere effektivt end noget cgi eller nogen chok effekt, for det hele sker underbevidst og før man ved af det er man fanget. Faktisk er The Awakening så spændende, at jeg simpelthen ikke kunne stoppe filmen, da jeg først var startet. Det sker meget sjældent, men må jo være et bevis på, at den gode historie er og bliver det vigtigste, når det kommer til film mediet.
ANNONCE
Nordisk Film - The Awakening - Nu på video Nordisk Film
Rebecca Hall er fremragende i hovedrollen som den intelligente og smukke Florence og jeg begriber virkelig ikke at filmen ikke fik dansk biografpremiere, når man tænker på alt det andet skrammel, der vises i de danske biografer. The Awakening er efter min mening en overset filmperle, som alle spøgelsesentusiaster bør stifte bekendtskab med.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 40%
 
Teknisk information:
Original titel: The Awakeking
England, 2011
Instruktør: Nick Murphy
Medv.: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton, Alfie Field, Isaac Hempstead Wright og Joseph Mawle
Genre: Gyser/Thriller
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digitalt 5.1/DTS HD-MA 5.1
Længde: 107 min
Video premiere: 17. april 2012
Distributør: Nordisk Film
 
Ekstra Materiale: Trailer shoow
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce