Connery

The Album Leaf - Into the Blue Again

På endnu en rejse med The Album Leaf

The Album Leaf - Into the Blue Again
Multiinstrumentalisten Jimmy LaValle, fra San Diego, er en travl mand, han er hovedpersonen bag The Album Leaf, har spillet og spiller af og til stadig med bands som, Locust, GoGoGo Airheart og The Black Heart Procession. Ikke desto mindre har han alligevel fundet tid til at udgive endnu et fuldlængde album under navnet The Album Leaf. Stilen er i den bløde ende af postrock skalaen, med en del electronica-elementer.
Der er gået 2 år siden den fremragende 'In a Safe Place', som blev indspillet på Island i Sigur Ros' studie. 'Into the Blue Again' er mixet i selvsamme studie.

Der er ingen tvivl om at det er The Album Leaf, når man lytter til det nye album, de flotte melodier flyder ud af højttalerne, flot klingende Rhodes piano og Matt Resovich' vidunderlige violinspil, kombineret med synth klangfladerne og de elektroniske beats blandet med rigtige trommer.

I forholdet til de tidligere plader, er der på dette album fokuseret lidt mere på  tracks med vokaler, som singlen 'Always for You', 'Writings on the Wall' og 'Wherever I Go'. Jimmy LaValle er ikke den mest interessante sanger eller tekstforfatter, men det trækker som sådan ikke ned på helhedsindtrykket af pladen, for sangene er skam ikke dårlige, men der hvor The Album Leaf virkeligt skinner, er på de meget flotte og smukt sammensatte instrumentale numre, som strækker sig fra det minimalistiske til det storladne, som f.eks. 'Shine', 'Into the Sea' og 'Broken Arrow'.

Alt i alt er 'Into the Blue Again' en ganske udemærket og anbefalelsesværdig plade, men hvis man ikke kender The Album Leaf i forvejen, ville jeg anbefale at starte med pladen 'In a Safe Place' fra 2004.

Trackliste:

01. The Light
02. Always for You
03. Shine
04. Writings on the Wall
05. Red-Eye
06. See in You
07. Into the Sea
08. Wherever I Go
09. Wishful Thinking
10. Broken Arrow
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce