Connery

Test: Xiaomi Smart Band 7 Pro

Xiaomis seneste pro-smartband er fedt, hvis man er inkarneret løber

4 ud af 6 stjerner

Smarture eller smartbands er en af de slags gadgets, som mere eller mindre begynder at gå back-to-basics, mens smartphones, laptops og fladskærme forsøger at genopfinde den dybe tallerken. Du får de nødvendige remedier lige ved hånden, men alt lir og overflødighed er blevet reduceret til det, du står og mangler - og så bliver de forskellige modeller af smartwatches ofte skræddersyet til specifikke behovsmønstre og aktiviteter.


Men der er i nyere tid en større trend at sløre grænsen mellem smartwatch og smartband - og det er ikke nogen undtagelse med Xiaomis nyeste model, som primært er designet som et smartwatch, men mere eller mindre besidder de egenskaber, man forbinder med et smartband.


Eksempelvis den nye Smart Band 7 Pro fra Xiaomi, som tilgodeser den sporty type med op til 110 forskellige sportstilstande. Vi har testet den nyeste model og kigget nærmere på, hvad den kan bruges til i den daglige aktivitet. 

ANNONCE
Xiaomi Smart Band 7 Pro - Test: Xiaomi Smart Band 7 Pro Xiaomi Smart Band 7 Pro

Standard møder Sport mode

Denne udgave fra Xiaomi er skræddersyet til at opfylde behovet for en sporty og eventyrlysten type - den har stadigvæk de klassiske egenskaber, man finder ved et standard smartband med notifikationer, platforme til hurtigt overblik og en lang række apps, men selve hovedformålet med Xiaomi Smart Band 7 Pro er netop, at den skal bruges til sport.

Selve armbåndsuret besidder et spritnyt GNSS-system, som hjælper på et punkt, der har drillet flere sportsfolk fra tid til anden - nemlig præcis lokation og sporing af dine sportsaktiviteter. Der er ikke noget mere irriterende end at stå og trippe på dørtrinnet for at komme ud på sin løbetur, og så vil den bare ikke fange signalet. Her er Smart Band 7 Pro overraskende hurtig til at lokalisere enheden på mappet og lade dig blive sluppet fri på turen. 

ANNONCE

Det eneste anke, som efterhånden er lidt et mønster på de fleste smartwatches og smartbands på markedet med fitness i fokus - du skal være løber for at få noget ud af det. Der er usandsynligt mange skræddersyede kits til jogging, løb, intervaltræning og lignende - men der er ikke nogen guides eller workout-inspirationer til sportsgrene, der ikke har noget med løb af gøre. Det indskrænker fitness-aspektet væsentligt. 

Det skal lige understreges, at det ikke er en nødvendighed, at du er den sporty type for at eje denne model - den har nemlig de standard-aspekter, man forbinder med et klassisk smartband. Du kan skræddersy dit design efter egne ønsker med op til 150 forskellige urskiver, holde øje med dine notifikationer på mobilen og desuden have det generelle lyn-fix-overblik, man ønsker fra et smartband.

ANNONCE
Xiaomi Smart Band 7 Pro - Test: Xiaomi Smart Band 7 Pro Xiaomi Smart Band 7 Pro

Større præcision, batterilevetid og skærm

En af de ting, som er anderledes ved den nye model er, at du får en større skærm - vi snakker en ret massiv 1.64 tommers AMOLED-skærm med en rigtig god opløsning i et minimalistisk setup - rektangulært skærmdesign, simple app-ikoner og en hurtig og manøvre-venlig menusystem på tværs af de forskellige swipes.

Selve styresystemet og performance fungerer, som man forventer af et klassisk smartband - Smart Band 7 har et fint overblik over dine apps med enkelte swipes mellem det fulde udvalg og et lille fiks lynoverblik. Den har af og til lidt besvær med at følge med fingrenes bevægelser, når man på en meget lille skærm (selvom den ved denne model er ganske stor) skal manøvrere mange forskellige retninger. Men udover det er den simpel, overskuelig og med nogle fine genveje installeret på forhånd. 

Det kan godt være svært at huske på at oplade sit ur i en travl hverdag, så der har Xiaomi heldigvis sørget for, at der er lang levetid på batteriet - efter forskrifterne en levetid på 12 dage, men i praksis nogle dage mindre, hvis du flittigt bruger uret til at tracke dine bevægelser, skridt og ruter - bruger du den i en periode kun til notifikationer og ur, så kan den holde i 10-12 dage mellem opladningerne.

Og det er usandsynligt praktisk, når du benytter dig af de 110 forskellige fitness- og sport modes, som dette ur besidder - den er for det meste klar, når du får lettet dig fra sofaen og sendt kroppen afsted på en løbetur. 

ANNONCE

Samlet set

Xiaomi Smart Band 7 Pro er et fiks lille smartband til dig, der nørder løb i alle sine afskygninger. Den byder også på en større skærm end flere smartbands på markedet, men det afhænger meget af, om det er noget, du eftersøger - ellers er mange af dens aspekter magen til den klassiske 7’er-model, hvor man egentlig tilkøber skærmudvidelse og det enorme potpourri af løbeaspekter. Så det er i bund og grund et vaskeægte løbeur, som passer perfekt til den løberen, der ikke gider at vente på upræcis GPS-lokalisering og gerne vil variere sine løberuter fra gang til gang. 

Xiaomi Smart Band 7 Pro har en vejledende salgspris på 999 kroner.

I skrivende stund spottet hos Proshop til 691 kroner. 

ANNONCE
Xiaomi Smart Band 7 Pro - Specifikationer

Display: 1,64" AMOLED touchskærm
Sensorer: Optisk pulsmåler, Iltmætningssensor, 3-akset accelerometer
Forbindelser: Bluetooth 5.2, dual-band GNSS (GPS-like)
Kompatible smartphones: Android 6+ og iOS 12+
Vægt: 20,5 gram
Features: Sleep tracking, real-time heart rate monitor, blood oxygen level monitor, stress monitor, sports tracking, skridttæller, mediation, smart notifikationer, vejrudsigt, kamerastyring mm. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt