Connery

Test: Wavell Light

Verdens måske mindste earbuds er bedst, hvis ens ører er så små, at der ikke er andre alternativer

3 ud af 6 stjerner

Kender du lydbrandet Wavell? Hvis navnet klinger bekendt, er det muligvis fra DR-Programmet Løvens Hule, hvor tre unge passionerede gutter, fik solgt ud af døres lyddrømme med investeringer fra flere af dommerne tilbage i starten af 2022. Eller fordi du allerede ejer et sæt Wavell earbuds.  

I slutningen af vinteren 2022 kom Wavell på banen med et nyt produkt; Wavell Light - et sæt ekstremt letvægtige earbuds, der følger op på en Pro-model fra efteråret 2022. 

Wavell Light kommer til bordet med mange spændende features: Wavell selv fortæller at der er verdens måske mindste høretelefon med aktiv støjreducering (ANC) - tilmed med Bluetooth 5.2 forbindelse og en samlet batteritid på 20 timer, kombineret med en let vandtæthedsrating (IPX5) så de kan holde til både sved og regndråber. Og understøttelse af trådløs opladning. 

Det mest bærende her, er måske nok den lille formfaktor. Jeg har testet de små earbuds, og er klar til at fælde dom. 

Det skal siges, at det er det første produkt fra Wavell jeg rent faktisk har testet - og derfor har jeg ikke et direkte sammenligningsgrundlag med de større modeller fra mærket...

ANNONCE
Wavell Light - Test: Wavell Light Wavell Light

Små og komfortable - med lille lyd

Den største kvalitet ved Wavell Light er helt uden tvivl den ekstremt beskedne formfaktor: Mange (især mindre personer) oplever komfortproblemer ved en række forskellige trådløse earbuds - og med en minimal størrelse og en vægt på kun 3 gram per bud, lever Wavell Light op til sit navn - Wavell selv slår sig på, at disse buds er komfortable nok, til at man kan sove med dem - og det er jeg egentlig nogenlunde enig i. De er små - og hvis det er den eneste parameter man shopper ear-buds efter, er Wavell Light et glimrende bud. 

Den adaptive støjreducering er rent faktisk til stede - sammen med en ambient-mode, der lader mere lyd trænge igennem. De to tilstande kan skiftes imellem, med fem hurtige tryk på touch-fladerne af buds'ne, og det fungerer - men uden rigtigt at imponere mig. Et af problemerne her, er at hardwaren formentlig ikke er helt dimensioneret til de softwarefunktioner som chippen i Wavell Light understøtter - og så det faktum, at der er nogle fysiske begrænsninger i den meget lille formfaktor

For den aktive støjreducering, tror jeg det kan opsummeres nogenlunde sådan her: Den er der - og den reducerer støjen. 

Nu er det sådan med earbuds, at der ikke findes et one-size-fits-all, fordi ører er forskellige. Det kommer langt de fleste producenter langt med, ved at vedlægge silikone-tipper i forskellige størrelser, så man efter lidt prøvekørsel har mulighed for at finde det fit, der passer bedst for den pågældende earbud. I mit tilsendte sæt Wavell Light er der kun en størrelse silikone-tipper - det studsede jeg lidt over - men rent faktisk endte de med at sidde meget pænt til i øret, takket være det faktum, et hele budden kan være inde i mit øre, uden udhængende vægt, der kompromitterer fittet. 

ANNONCE
Her ses Wavell Light i forhold til et sæt earbuds i den mere udbredte størrelse - Test: Wavell Light Her ses Wavell Light i forhold til et sæt earbuds i den mere udbredte størrelse

Det kan være svært at vide, hvad man skal forvente af et sæt earbuds til 799 kroner: Prisklassen er ret beset entry-level for det featuresæt der tilbydes - og mange producenter leverer earbuds i denne prisklasse, så når Wavell fortæller at de har en 'sublim lydoplevelse voicet til perfektion', må man tage det med et gran salt - men hvis lyden er sublim - til prisen - lyder det faktisk ikke dumt. Problemet er bare: Wavell Light er ikke et produkt der leverer ubetinget sublim lyd.

Ved siden af den lille formfaktor, efterlades man på lydsiden med en lidt flad fornemmelse: Det er rent faktisk lykkedes at få en form for fylde på både bas og mellemtone når man kobler buds'ene til smartphonen og tænder musikken på Spotify, men diskanten er så beskeden, at man går glip af mange nuancer i nærmest alle produktionerne på toplisterne - og mens bassen godt nok har noget i sig, skal man ikke skrue særligt højt op for disse buds, før lydbilledet kammer over i forvrænget bas og et rodet lydbillede, der tigger og beder om at du skruer ned for lydstyrken igen. 

Nogle billigere headsets anbefaler vi mere til brug i podcast fremfor musik på grund af kvaliteten - og det samme kunne man forvente for Wavell Light. Problemet er bare, at lyden ikke er rigtig god nogen steder - og at der ikke er mulighed for at tilpasse lyden i headsettet via en app-equalizer eller lydprofiler i selve sættet. 

Forstå mig ret: Wavell Light har ikke verdens dårligste lyd i earbuds - den er bare ringere end langt størstedelen af alt andet lyd man kan købe for samme penge, andre steder...

ANNONCE
Wavell Light - Test: Wavell Light Wavell Light

Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet af verdens måske mindste earbuds, til en vejledende salgspris på 799 - men givet de brændende anbefalinger jeg har læst af Wavells øvrige produkter, havde jeg nok forventet en noget bedre lydoplevelse, end der bliver præsteret her. Havde det ikke været for den interessante krog med det meget lille fysiske aftryk, ville jeg være slemt skuffet - men for nuværende kan jeg nøjes med at være uimponeret. 

Wavell Light har en eksistensberetiggelse for folk med meget små ører. Men det er også det - til gengæld går man på kompromis med lyden. For bare 90 kroner mere (aktuelle salgspriser), kan man tage et seriøst kvantespring i både lydkvalitet og støjreduktion med Jabra Elite 5 - der godt nok vejer hele 5 gram per bud (mod Wavells 3 gram)! 

Et andet specifikt brugsscenarie for Wavell Light, er at de grundet størrelsen, fungerer fint som såkaldte "sleeping buds", altså, til folk der har brug for at have lyd kørende når de skal sove - enten for at overdøve en partners snorken - eller bare for at have et lydbillede med til drømmeland. 

Måske er Wavell Light de bedste 'verdens måske mindste' earbuds der findes - problemet i det tilfælde er bare: Det er ikke helt godt nok. 

Pris og tilgængelighed

Wavell Light forhandles direkte på Wavell.dk til en vejledende salgspris på 799,- kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt