Connery

Test: Theragun Elite - En pæn smart massagepistol

Stødterapi med smartphone-guiding

5 ud af 6 stjerner

Har man været omkring Instagram og særligt influencerkanaler siden corona-krisen blev skudt i gang i 2020, er man med garanti stødt på massagepistolen.

Om apparaterne er tiltaget i popularitet på grund af den stigende hjemmetræning og dårlig tilgang til massører, er noget man kan gætte på: Men vi gætter på, at det er sådan det forholder sig.

I takt med spændende salgstaler og flere ømme muskler, er markedet for slagterapi eksploderet - og hvad der engang var forbeholdt professionelle atleter, er nu på vej mod at blive hvermandseje.

ANNONCE
Therabody Elite - Test: Theragun Elite - En pæn smart massagepistol Therabody Elite

Massagepistolen har til formål at hjælpe folk med særligt restitution og skadesforebygning - og gør det takket være lynhurtige slag mod muskelvævet, der stimulerer blodomløbet. Det skaber mere afslapning i musklerne og betyder i sidste ende, at man hurtigere er fit for fight.  

Nettet flyder over af anbefalinger af netop massagepistoler - jeg selv anskaffede over sidste lockdown en no-name massagepistol til en pris på den gode side af 500 kroner - produktet fungerede som forventet, og jeg har været glad og tilfreds.

Da jeg så fik muligheden for at teste et af de "rigtige" mærker (Therabody), med et produkt til en pris på godt og vel 3.000 kroner, tænkte jeg, at det ville være en oplagt mulighed, for at dykke ned i et en sammenligningstest med opskruede priser og hvad man egentlig betaler for brandet. Den forventning blev lynhurtigt skudt ned, efter jeg fik sat gang i Theragun Elite.

ANNONCE

Mens min egen Kina-pistol formår at levere en smule lindring til mine ømme muskler og gør det forholdsvist lydløst, er Theraguns mellemmodel et helt andet bæst.

Therabody Theragun Elite er en helt fænomenal god massagepistol - og min billige Wish-model falmer komplet ved sammenligning.

Rent mekanisk er Theragun en ganske god massagepistol. Den leverer op til 2400 slag i minuttet, med 16mm vandring.
Den børsteløse motor kan oveni hastigheden levere varen med et ekstra tryk på op mod 20 kilo.

Dens trekantede design gør det let at benytte pistolen på sig selv over det meste af kroppen - og så leverer den to timers brug på 80 minutters opladning.

Og mens det alene er ret pænt, er det i udviklingen af produktet, hvor de virkelige fordele dukker op.

ANNONCE
Pistolen kan selvfølgelig styres  manuelt fra kontrolpanelet - men smartphonekontrollen giver endnu bedre styring af Theragun Elite - Test: Theragun Elite - En pæn smart massagepistol Pistolen kan selvfølgelig styres manuelt fra kontrolpanelet - men smartphonekontrollen giver endnu bedre styring af Theragun Elite

Terapiprogrammer og forbindelse med smartphone

For en ikke-terapist som undertegnede, er det svært at vide helt præcist hvordan man bruger massagepistolen bedst - og her er Theragun Elite en seriøs forbedring over mine tidligere eskapader.

Pistolen har indbygget bluetooth, et OLED-display der viser hastigheder - men også en pres-måler, som indikerer hvor hårdt man kører på med maskinen.

Bluetooth-forbindelsen finder primært anvendelse sammen med Therabodys smartphone-app, der er læsset til med programmer, som synkroniserer med pistolen og guider brugeren igennem forskellige sessioner, hvor der via animationer illustreres hvordan pistolen skal arbejde ind over musklerne, mens den styrer programmet, og guider om hvor hårdt man skal køre på - og hvor længe.

Therabodys app og disse funktioner, står for den almene bruger som det mest værdifulde, man får i købet af en massagepistol som denne - og retfærdiggør merprisen over de billigere brands - især hvis man ikke er udlært indenfor fysioterapi eller massage-feltet.

ANNONCE
2400 slag i minuttet i ultra slow-mo

Én ulempe

Selvom Theragun Elite er den mest lydløse massagepistol fra Therabody til dato, er den kraftige motor stadig væsentlig mere højlydt end blandt andet min billig-model og andre massagepistoler, som benytter andre designs for at udføre opgaven. Når det er sagt, er det et kompromis der er til at leve med, når man oplever effekten af den meget dybdegående slagterapi, som teknikken i Theragun Elite udøver. 

ANNONCE
Therabody Theragun Elite - Test: Theragun Elite - En pæn smart massagepistol Therabody Theragun Elite

Theragun Elite er ikke det billigste valg, når man browser gennem mulighederne for en massagepistol. Det umiddelbare prismærke på 2.999 kroner er en del, og hvis man er i markedet efter sin første massagepistol, kan man ikke fortænke folk, i at starte med en billigere model, men. 

Netop de ekstra features, som man får med i købet af Theragun Elite, gør massagepistolen til et oplagt køb for førstegangsbrugere: Smartphone-funktionaliteten, der hjælper brugeren på vej til at få bedst muligt udbytte ud af pistolen - og samtidig undgå blå mærker eller værre skader som følge af forkert brug af maskinen, gør Theragun Elite til et ganske anbefalelsesværdigt produkt - i hvert fald hvis du samtidig træner nok, til at kunne få en nævneværdig effekt ud af restitutionsbehandlingen. 

Pris og tilgængelighed

Theragun Elite forhandles globalt hos Therabody.com - og i Danmark hos Elgiganten.

ANNONCE
Del

Seneste nyt