Connery

Test: Soundboks Go

Way to go!

5 ud af 6 stjerner

2019. Der er gået tre år og en coronapandemi siden vi sidst så et nyt produkt fra HØJTtalerbrandet SOUNDBOKS, men 2022 står for nye begyndelser, livet er vendt tilbage til gaderne, festivalerne har igen navne på plakaterne og Soundboks? De har lanceret en stor, mindre festhøjttaler: Soundboks Go. 

Nævnte jeg coronapandemi? Under coronakrisen blev Soundboks genstand for en slags shitstorm: Da frustrerede og festglade unge mennesker ikke kunne holde sig inden døre, begyndte de at rykke festerne ud i bybilledet - her havde folk en fest, og store transportable højttalere der spillede meget høj til naboernes irritation blev over en kam døbt soundbokses, og vrede læserbreve (LÆS: Soundbox er Fandens opfindelse!) sparkede gang i en debat, der nok ikke for alvor havde fyldt, hvis ikke alle var superfrustrerede over de sure restriktioner der var pålagt os. 

Soundboks fik selvsagt en del af ilden fra denne "krig" mellem festglade unge og mere stilhedsnydende byboere, og Soundboks-medstifter Jesper Theil Thomsen var også ude og forsøge at mane til ro mellem parterne - og appellerede til at flytte pop-up festerne ud af byerne. 

Set i bakspejlet var det en vild debat og lidt af en generationskrig, som for de fleste af os nok ligner en storm i et glas vand. De store vindere hvis du spørger os? Soundboks, der især hjemme i Danmark blev synonym med højttalere der kan spille rigeligt højt. 

Nu kan vi igen se frem til en sommer med festivaler og fede fester under ordnede forhold, og selvfølgelig er Soundboks klar med et nyt produkt.

ANNONCE
SOUNDBOKS Go - Test: Soundboks Go SOUNDBOKS Go

Den nye Soundboks er markant anderledes end de første 1, 2, 3 Soundbokse - og alligevel ikke: Den helt store ændring på den nye højttaler er størrelsen, som navnet antyder, er den nye SOUNDBOKS Go lettere at tage med på farten - den fylder under halvdelen af det originale produkt, men lyden er stadig stor og produktet drives stadig af et pænt stort batteri, der er i stand til at holde festen kørende i timevis. 

SOUNDBOKS Go er som sagt væsentligt mindre end Soundboks (Gen. 3), og den mindre formfaktor har kostet et par bas-enheder: Soundboks Go leverer lyden gennem en 10" basenhed og en 1" dome-diskant, der drives af 2 x 72 Watt Class D forstærkere og nøjagtigt det samme udskiftelige genopladelige batteri som den "store" model. Resultatet er en højttaler der ikke spiller nært så højt (men næsten), og også en batteritid på op mod 40 timer ved mellem-volume, mens man kan holde en fest kørende på fuld volume i godt og vel 10 timer. 

ANNONCE
SOUNDBOKS Go er rent faktisk ret mobil - Test: Soundboks Go SOUNDBOKS Go er rent faktisk ret mobil

Mens Soundboks Gen. 3 er en stor og tung sag, som godt nok er transportabel, er Soundboks Go ligefrem mobil. Den er stadig stor og har en vægt på næsten 10 kilo, men kan bæres over kortere afstande i et solidt gummihåndtag på toppen af højttaleren - mens en længere dagsvandring nok kalder på en investering i form af bærestroppen, der sælges som ekstraudstyr. 

Feature-mæssigt er der også skruet en anelse ned for ambitionsniveauet. Mens den store soundboks gerne agerer mobilt koncertsted med mulighed for input af XLR-kabler, er Soundboks Go mere tiltænkt som alene at være en mobil højttaler. Den er udstyret med Bluetooth 5.0, der som den primære lydkilde er let at koble op til smartphones, og så tager den også imod lydinput via en enkelt 3,5 mm jack-indgang fra siden af højttaleren. 

ANNONCE
SOUNDBOKS Go har stadig let adgang til den forholdsvis simple betjening - Test: Soundboks Go SOUNDBOKS Go har stadig let adgang til den forholdsvis simple betjening

Soundboks har dog bibeholdt en række af de features, som gør dem unikke på scenen: Højttaleren kan sammenkobles med andre Soundbokse (op til 5 styk) ved hjælp af TeamUP funktionen (Som benytter den trådløse SKAA protokol til at holde forbindelsen mellem enhederne), og så kan højttaleren stadig skrues helt op på 11 i volumen - den gennemtænkte marketinggimmick, hvor Soundboks siger, at de lige tager festen et skridt længere end fra 0-10, og bryder en eller anden herlig mental konstruktion. 

Soundboks GO spiller højt, og også højt nok - og mens højttaleren primært er tiltænkt udendørs rum, hvor den dybe bas får lov til at smække igennem sammen med den nærmest skrigende diskant, tilbyder Soundboks egen app en del mulighed for tilpasning: Indoors-lydprofilen skruer ned for peak-punkterne i den ellers insisterende bas og gør højttaleren anvendelig som en ekstra hverdagshøjttaler i hjemmet. Bass+ funktionen trækker bassen endnu hårdere igennem og er særlig anvendelig når højttaleren kører på mellemhøj volumen, hvor bassen får ekstra kærlighed, så baggrundsmusikken stadig sender en insisterende rytme ud til publikum. 
Har man lyst til at tweake ludprofilen yderligere, kan man skrue sine egne equalizer-presets sammen, takket være custom-profilen, der stiller en 6-bånds equalizer til rådighed. 

ANNONCE
SOUNDBOKS Go benytter samme batteritype som de større Soundbokse - Test: Soundboks Go SOUNDBOKS Go benytter samme batteritype som de større Soundbokse

For en "mellemstørrelse" bluetooth højttaler er Soundboks tydeligvis stadig blandt de større højttalere på markedet, og konstruktionen bærer et tydeligt præg af Soundboks' mentalitet. 

Designet er stadig forholdsvis industrielt, og højttaleren ligner at den kan tåle en del tæsk. Det kraftige og slagfaste ABS-plast som sørger for at holde fast på højttalerne, er let at gøre ren for støv og festivalsnavs, og højttaleren holder sig også både støv- og vandtæt med en IP65-certificering. 

Højttaler-gitteret er formstøbt og meget kraftig plast, der sikrer at højttaleren ikke rigtig kan samle på buler, og ridser? De er en del af livsstilen. 

Batteriet på Soundboks Go er den samme type som på den store Soundboks Model, og det gør det lidt lettere at trække veksler og bytte rundt med andre gæster på festivalpladsen - det er også ret fedt at samme lader kan håndtere begge modeller - og hele hot-swap mekanismen er let og forståelig - og en dybt integreret del af hele ånden omkring Soundboks. 12,8 volt med en kapacitet på 7.8 ampere-timer. Jo, Soundboks' løfter om batteritiden holder helt igennem. 

ANNONCE

Der er faktisk kun en ting, som trækker det samlede billede af Soundboks Go en smule ned - og det er Soundboks Gen. 3. Prismæssigt ligger de to højttalere nemlig så tæt på hinanden, at det kan være svært at forsvare, ikke at punge 2.300 kroner ekstra ud for den helt store fest-højttaler. Soundboks Go har en vejledende salgspris på 5.199 kroner, mens Soundboks (Gen. 3) koster 7.499 kroner: Og hvis man tilhører typen der siger: Ska' der være fest, så la' der være fest!, så er det let at se springet til den helt store model. 

Omvendt, kan man nok sagtens se appealen i en lettere og mere mobil soundboks, hvis man meget sjældent har behovet for at spille sine playlister helt oppe på 11. Uanset hvad: Hvis man kan lide at spille HØJT, er det svært at komme udenom SOUNDBOKS og deres hårde, modstandsdygtige design, der bare opfylder præcist det ønske, uden at være et produkt man behøver at gå og nusse om og være øm over. SOUNDBOKS Go er helt sikkert en godkendt tilføjelse i de danske højttalerdrenges produktudvalg. Way to go. 

ANNONCE
SOUNDBOKS Go

Mobil Bluetooth festhøjttaler

Forstærker: Merus Audio 2x72 Watt Class D forstærkere
Højttalerenheder: 10" woofer + 1" silk dome tweeter
Batteri: 12,8 volt Li-ion @ 7,8aH. 10 timers spilletid ved fuld volumen, 40 timers ved mellem volumen.
Forbindelser: Bluetooth 5.0, TeamUP (SKAA), 3,5 mm jack-input. - hot-swappable og medfølgende lader.
Størrelse: 46x31x27 cm.
Vægt: 9,2 kg.
Vandtæthed: Ja, IP65
App: Ja, styrer lyd-presets, mono/stereo og teamUP. 
Pris: 5.199,- kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce